Hvorfor er det fortsatt slik at vi kvinner ofte sitter på rompa og venter på at mennene skal sjekke oss opp? Forfatter og journalist Mads Larsen mener at kvinner bør ta saken i egne hender!

- Utrolig enkelt

- Kvinner er gjerne ute etter at kontakten med menn skal føre til et kjæresteforhold. Derfor blir de ofte skuffa dersom mennene som sjekker dem opp, forsvinner etter et "one night stand", det gjelder nemlig flesteparten av mennene på byen. For å ha mer kontroll på hvilke menn de får kontakt med, bør kvinner ta grep om saken selv og bli mer aktive, råder Larsen.

Forfatteren, som tidligere har gitt ut sjekkeboken, "Pornopung - håndboka", mener at kvinner bør forstå hvor utrolig enkelt det er for dem å få seg en type på byen om det er dette de ønsker;

- Det trenger ikke være vanskelig, alt du må gjøre er å overvinne angsten din og tørre å gå bort til en fremmed mann og prate med ham. Samtalen du begynner på, kan for eksempel starte slik; "Hei, har du hatt en bra dag? Jeg har hatt en utrolig kul dag!", forklarer Larsen til Kvinneguiden.

- Vær positiv

Han mener at det største problemet med jenter, er at de ofte blir spydige og frekke i kjeften tilbake dersom en mann sjekker dem opp på byen.

- Om en positiv, åpen jente begynner å prate med en mann på byen, vil mannen bli overveldet og glad. Er hun samtidig direkte og forteller ham hvorfor hun ønsker å prate med ham, vil mannen synes at dette er fantastisk, sier forfatteren.

Larsens sjekketips

  • Det finnes ikke sjekkereplikker - det er bare gammeldags tull. Få i gang en naturlig samtale.
  • Vær positiv og åpen.
  • Om du har kjøpt en øl til fyren du vil sjekke opp, er dette bare bra!
  • Ikke vær redd for å bli avvist, da går du bare videre til neste mann. Ta lærdom av hva du gjorde galt, det utvikler deg som menneske!
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!