Det meste blir morsommere når man gjør det sammen med noen, men det viser seg at det ikke bare er det sosiale aspektet som ligger bak tilfredstillelsen av et samleie, kontra en orgasme etter onanering.

Forskerne mener at hormonet prolaktin kan være årsaken. Kroppen produserer mer av dette hormonet etter en orgasme, og forskerne mener at denne økningen fungerer som en demper av den seksuelle tenningen etter klimaks. Jo høyere prolaktinnivå, jo mer opphisset har man vært i utgangspunktet.

Fem ganger så bra

Da forskerne gjennomgikk data fra tre studier der prolaktinnivået ble målt hos menn og kvinner som enten onanerte eller hadde samleie i laboratoriet, fikk de seg en overraskelse. For begge kjønn var økningen av hormonnivået hele 400 % høyere for de som hadde samleie enn for de som onanerte, selv om begge grupper oppnådde orgasme. Forskerne mener derfor at samleie er mer tilfredstillende enn onani fra et fysiologisk standpunkt.

Dersom teorien stemmer er det altså rundt regnet fem ganger så bra å ha sex med en partner enn å klare seg selv. Siden økt prolaktinnivå også har vært linket til hvorfor menn får ereksjonsproblemer tror forskerne at de muligens også har funnet ut hvorfor menn som egen trenger en pause etter sex; før de kan starte på'n igjen.

Kilde: New Scientist

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!