Forfatter Sandra Ann Miller står bak boken "A Girlfriend's Guie to Getting Over Him", og har laget 10 grunnregler alle dumpede jenter bør følge. For selv om du er i bunnløs sorg og forvirring nå vil det faktisk komme bedre tider, og disse rådene får deg dit før du aner:

1. Jeg skal ikke ringe han. Uansett hvor gode eller dårlige nyheter jeg har lyst til å dele, så skal jeg ikke ringe. Selv om jeg er overbevist om at det vil føre til at jeg føler meg bedre, så skal jeg ikke ringe. Ikke en gang for å avtale når jeg skal hente tingene mine, det kan en venninne tross alt hjelpe til med.

2. Jeg skal ikke sende han e-post. Ikke en gang en uskyldig og morsom kjedemail. Ikke en gang for å få tilbake tingene mine.

3. Jeg skal ikke oppsøke de stedene jeg vet han pleier å oppholde seg på, selv om jeg var der først. Jeg vet at å gå tilbake til et slikt sted vil føre til at jeg blir lei meg, og jeg vil ikke risikere at noen tror jeg forfølger han.

4. Jeg vil ikke be eller oppfordre vennene mine om å snakke med han for å gjøre situasjonen bedre. Dette inkluderer å snakke med han når de tilfeldigvis møter han på gaten. Å hilse er greit, men å fortelle at han er en skikkelig dust som dumpet meg fører ingen steder. Ei heller å fortelle at jeg ser helt strålende ut, og at jeg har fått meg en ny kjæreste som er lege og ser ut som en gresk gud.

5. Jeg skal ikke ta telefonen hvis han ringer. Jeg trenger tid for meg selv, og han skal ikke få ødelegge.

6. Jeg skal ikke ta telefonen om jeg ikke vet det ikke er han som ringer. Skjulte nummer skal ignoreres. På den måten unngår jeg telefonselgere også.

7. Jeg skal ikke returnere hans telefoner eller mailer.

8. Jeg skal ikke lete etter tegn på at vi kommer til å bli sammen igjen. Dette inkluderer å lese kjærlighetshoroskoper og spådamebesøk.

9. Jeg skal ikke tro at dette er midlertidig. Jeg skal se på dette som noe permanent, med mindre han beviser det motsatte ved konkrete handlinger, mangfoldige unnskyldninger og parterapi.

10. Jeg skal ikke gjemme meg under en sten, være flau eller skamfull. For alt jeg vet kan dette være det beste som har skjedd meg!

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!