Om du merker at du har fått litt vel mye oppmerksomhet fra en av dine mannlige kollegaer siste tiden, er det større sansynlighet for at han er misfornøyd med jobben enn opptatt av deg.

Det er konklusjonen på en britisk undersøkelse gjennomført av to psykologer ved University of Surrey.

Søker tilflukt i flørt

Det sies ellers at flørting kan fremme like karrieremuligheter, suksess og økt tilfredshet med jobben, men denne studien viser det motsatte hevder forskerne, ifølge Sciencedaily.com.

Les også: Dette tenner gutta

Les også: Kjærlighet på nett

Les også: Dette er sjekkedagen- Vår studie motsier den generelle oppfatningen om at flørting på jobben kan gjøre ansatte gladere og få dem til å fungere bedre, sier Chadi Moussa, en av de to psykologene bak undersøkelsen.

201 kvinner og menn fylte ut spørreskjemaer som målte flørtende oppførsel og tilfredshet i arbeidslivet, hvordan man utførte arbeidet og personlighet. Deltakerne kom fra ulike jobbsektorer.

Og resultatet viste at det var en sammenheng mellom jobbflørt og misnøye med jobben for menn, men ikke for kvinner.

- Tidligere forskning har vist at folk flørter av mange forskjellige årsaker, blant annet for å øke selvtilliten, og for morsomme og romantiske årsaker. Hvis en mann ikke føler han er fornøyd i sin rolle på jobben, kan han søke tilflukt i flørting for å bli underholdt, og dette kan delvis forklare forholdet, sier psykologene.

- Selv om det er fordeler ved å flørte, kan overdreven flørting på jobben være et tegn på at man er misfornøyd med jobben sin - eller at man er lei, sier Chadi Moussa ifølge sciencedaily.com.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!