Å snakke sammen¿

...er kanskje enklere sagt enn gjort noen ganger. Slik kommuniserer du bedre med kjæresten!

Publisert Oppdatert
"Silent-treatment", roping, latterliggjøring, fnysing og ignorering. Slike ting blir det dårlig kommunikasjon av!
De lykkelige parene du ser ruslende fornøyd hånd i hånd nedover gata har sikkert sine krangler de også, men de har kanskje knekt koden for god kommunikasjon. Det kan du også få til med noen få enkle grep. Ikke kom med anklagelser eller beskyldninger når du snakker til kjæresten. Mange skyr dype diskusjoner rett og slett fordi de er redd for å ikke si de riktige tingene, noe som igjen kan trigge sinne eller frustrasjon hos deg. Nærm deg følsomme temaer med forsiktighet, og prøv å stille til diskusjon med et åpent sinn.

Steg 2: Velg avslappet tidspunkt
Vent med å starte en viktig samtale til dere begge er avslappet. Å ta opp sensitive emner når dere allerede har hatt en stressende dag er virkelig en oppskrift på dårlig kommunikasjon. Samlivsproblemer blir aldri løst når partene er følelsesmessig ustabile.

Steg 3: Tenk som en mann
Du tar deg kanskje nær av at kjæresten virker kald og likegyldig. Det er imidlertid viktig å huske at mange menn tenker annerledes enn kvinner når det kommer til forhold og relasjonsproblemer. Du er derfor nødt til å lære deg å kommunisere på en måte som han forstår; praktisk og logisk. Kom med konkrete eksempler som underbygger det du sier, og ikke forvent at han har hatt samme tankerekken i hodet som du har hatt.

Steg 4: "Jeg" i stedet for "du"
Det er viktig at du fokuserer på deg selv og dine følelser, i stedet for å skylde på han. Det er bedre å si "jeg føler meg såret fordi¿", framfor "du gjør alltid sånn og slik¿". Hvis kjæresten din føler seg anklaget eller truet, er sjansen større for at dere ikke kommer noen vei i diskusjonen.

Steg 5: Vær mottagelig
Vær mottakelig for kjærestens måte å kommunisere på, selv om den kanskje er annerledes enn din. De fleste menn kommuniserer ikke ved å skrive dikt eller kjærlighetssanger, og er kanskje mer komfortable med handling istedenfor snakk. Når han skifter olje på bilen eller lager middag, er det hans måte å vise hengivenhet på. Å presse han til å snakke om ting, på en måte han ikke behersker, kan gjøre tingene verre. Ved å se hans måte å kommunisere på, kan du lettere få han til å åpne seg opp.

Steg 6: Spør
Det er ingenting i veien for å spørre dine mannlige venner om råd. Finn ut hvordan de foretrekker kommunikasjon i parforhold, det kan hende du finner en hel haug av tips der!

Steg 7: Gi han tid
Noen ganger trenger man tid til å tenke over en situasjon før man greier å snakke om det som skal skje videre. Gi han tid til å tenke gjennom ting!

Steg 8: Lytt!
Øv deg på å bli en bedre lytter, gjerne sammen med venner og familie. La andre få snakke uten at du avbryter, og sørg for å ikke alltid dra inn egne erfaringer. Ved å virkelig lytte får du med deg hva han faktisk sier, i stedet for å konsentrere deg om å få det siste ordet i en opphetet diskusjon. På denne måten forsikrer du deg også om at du har forstått det han forteller deg.

Kilder: answerbag.com, wikihow.com kom_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning