Å ha kjæreste er ikke alt!

Slik fokuserer du på de andre viktige tingene i livet!

Publisert Oppdatert
Selv om det kanskje ikke alltid føles slik, er ikke det å ha en kjæreste det viktigste i livet. Venner og familie er minst like viktig! Men det kan være vanskelig å huske når nyforelskelsen, kjærlighetssorgen eller ensomheten skyller gjennom kroppen. Det er derfor viktig å beholde fokus og å få satt ting i perspektiv.

Lær deg å sette pris på livet - uten kjæreste:

1. Konsentrasjon
Konsentrer deg kun om vennene, familien og skolearbeidet/jobben for en periode. Er du under utdanning er det viktig å ta best mulig vare på denne epoken av livet. Jobb hardt og smart, det vil nemlig lønne seg senere.

2. Hva vil du ha?
Tenk nøye gjennom hvorfor du absolutt vil ha en kjæreste. Det er ikke nødvendigvis fordi du har sterke følelser for noen, men fordi du trenger å få tilfredsstilt et følelsesmessig behov eller trenger bekreftelse. Er du av typen som faller for en ny mann kort tid etter du har møtt han, nesten uavhengig av hvordan han faktisk er, er det på tide å undersøke egne motiv!

3. Hold deg opptatt!
For å holde tankene unna menn er det lurt å bruke tid på hobbyer og prøve ut nye ting. Du vet aldri, kanskje finner du noe du virkelig elsker å holde på med.

4. Frivillig arbeid
Vurder å jobbe frivillig hos for eksempel Røde Kors eller Dyrebeskyttelsen. Å se andres harde virkelighet kan få satt ting i perspektiv, og få deg til å sette pris på de gode tingene i ditt eget liv. I tillegg til at du gjør en god og meningsfylt gjerning for andre!

Og husk...
  • De single periodene i livet ditt kan være de mest produktive og selvrealiserende stundene. Bruk denne tiden til å finne ut hva du ønsker ut av livet ditt, gjør det du har lyst til, sov når du vil og nyt det!
  • Prøv ut nye ting, som foto, boksing, dykking, maling, yoga, spinning og lignende.
  • Les klassisk og /eller historisk litteratur. Du vil kanskje bli overrasket over hvor mye mer interessant du vil føle deg med en utvidet horisont.
  • Besøk museum med vakre bilder, skulpturer og statuer. Skjønnhet og kreativitet kan nytes selv om du ikke har en kjæreste som kjeder seg på slep.
  • Singellivet et definitivt en god anledning til å ta igjen tapt tid med familie og venner. Gå på kino, teater, middag eller bare en kopp kaffe.
  • Å sitte inne og synes synd på seg selv gjør ikke situasjonen bedre. Ved å leve livet ditt, uvide horisonten og være glad for det du har, øker også sjansene for at du treffer noen å tilbringe det med.
  • Innse at det finnes noen der ute som passer perfekt for deg, selv om det kan ta litt tid å finne han.
  • Og sist, men ikke minst: Ikke behandle menn du omgåes dårlig selv om du skulle være en smule bitter på den forrige kjæresten.
  • Kilde: wikihow.com
leve_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning