Rundbrennere på tur

Vi takker ikke nei til en heftig romanse på ferie.

Publisert Oppdatert
Nordmenn reiser ikke på ferie med mål om å finne en ferieflørt, men om noen skulle dukke opp takker vi ikke nei.

Mange ferieromanser

Dette kommer fram av en undersøkelse som Hotels.com har gjort om reisendes romantiske ferievaner. Undersøkelsen er utført i syv europeiske land. Til sammen har 2 436 svart, hvorav 460 nordmenn.

80 prosent av nordmennene svarer at de aldri har reist på ferie med mål om å finne en flørt. Samtidig sier 37 prosent at de har hatt flere ferieromanser, mens tre prosent tydeligvis assosierer reise og romantikk sterkt sammen og har et eventyr nesten hver ferie.

Det kommer frem at vi er "hemmelige romantikere", for 17 prosent svarer at de er åpne for å fortsette kontakten etter at ferien er over, og 18 prosent ville vurdert å møtes igjen. Kun èn prosent mener at en ferieflørt bare er for en natt. Faktisk svarer 7 prosent at de har innledet et seriøst forhold til en de møtte på ferie.

Rundbrennere

Til tross for at mange er på utkikk etter den store kjærligheten så deler vi gjerne på oss selv mens vi fortsatt er single, og 21 prosent svarer at de har hatt mer enn en flørt på en og samme ferie.

Franske casanovaer
  • 77 % av svenskene, 88 % av engelskmennene og 94 % av danskene drar aldri på ferie med mål om å finne en ferieflørt.
  • Du bør styre unna franskmenn dersom du er ute etter et seriøst forhold for 3,4 % svarer at de har en ferieført nesten hver ferie. Og 24 % svarer at de har hatt flere enn en flørt på samme ferie. Samtidig svarer hele 31 % at de er åpne for å holde kontakten etter at de har kommet hjem.
  • Etter franskmennene er det italienerne som oftest har hatt fler enn en flørt på samme ferie; 22 % bekrefter dette. 14 % av danskene, 13 % av svenskene og 10 % av engelskmennene svarer det samme.
  • 5 % av danskene, 9 % av svenskene, 6 % av britene, 6 % av franskmennene, 9 % av italienerne har/har hatt et seriøst forhold som startet som en ferieflørt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning