Rødmende interiør

Denne høsten tar rosa steget fra jenterommet til stua.

Publisert Oppdatert
"Make me blush" oppfordret motemagasinet Vogue i vår. Dermed var fargetonen satt for høstens interiør.

- Det er ikke tilfeldig at vi har valgt en rosa sjeselong på forsiden av årets IKEA-katalog. Rosa i alle varianter kommer for fullt både på store møbler og mindre interiørgjenstander, sier trendekspert i IKEA, Camilla Gjerset.

- Rosa har vært sterkt tilstede i klesmoten en stund nå, og slike fargetrender kommer gjerne etter på interiørfronten, fortsetter hun.

Fargene varierer fra dus pastell for barn og bestemor, til skrikende sjokkrosa for de unge og innovative.

- De ulike variantene av rosa gjør at fargen både passer inn i den shabby chic og romantiske landstilen mange nordmenn har, og i et mer røft og tøft interiør. Vi ser også at flere tør velge nye fargekombinasjoner, for eksempel rosa sammen med rødt eller orange - kombinasjoner man før mente var "feil", påpeker Gjerset, som tror at også den moderne mannen vil takle rosa innslag i stua.

Og vil du ikke ha rosa inn i din egen stue, kan du heller donere møbelpengene til Brad Pitts veldedige "Pink Project", et område med knallrosa telthus for husløse i New Orleans. Men hvorfor rosa? Fordi det foruten høstens, også er håpets farge.Rosa hus her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning