Reiselysten tilbake

Nordmenn lyster etter å reise i USA, Asia og Skandinavia i følge nye undersøkelser.

Publisert Oppdatert
- Sammenlignet med fjoråret som var en nedtur, ser vi nå en økt lyst til å reise igjen, sier kommunikasjonssjef i reisebyrået Berg-Hansen, Anette M. Koefoed i en pressemelding.

Mat og drikke førstepri

- I fjor så vi at reiselysten var preget av usikkerhet. Færre ønsket å reise utenlands og flere valgte å legge ferien til hytter i Norge. Nå er lysten tilbake. Vi ser en økning både til USA, Asia og Skandinavia, forteller Koefoed.

Det er tre ting som må på plass når nordmenn planlegger sommerferien. Først kommer mat og drikke, deretter tid med familien og så sol og varme.

- Litt interessant er det å se at i fjor var tid med familien det viktigste, men nå er det god mat og drikke. Samtidig er kvinners ønske om tid med familien mye sterkere enn hos menn, sier Koefoed.

Mange drømmer om cruise

Flest nordmenn velger å feriere i Skandinavia, deretter kommer Middelhavet. Samtidig forsvinner noe av cruisedrømmen.

- Cruise har vært en drøm for mange. De siste årene har flere fått teste ut dette produktet og da er det ikke lenger en drøm, men realitet, sier Koefoed.

Koefoed viser til at Royal Caribbean som er blant de største aktørene på cruise har hatt en samlet økning i antall passasjerer fra Norden på hele 75 prosent fra 2008 til 2009. Siden 2005 har økningen i antall nordiske gjester vært 338 prosent.

- Siden 2005 har cruise blitt alminneliggjort gjennom flere cruise i Middelhavet til priser som konkurrer direkte med charterproduktene i samme området. Det har gjort cruise mulig for mange flere enn tidligere, sier hun.

Vanskelig å bestemme seg

I undersøkelsen kommer det også frem at en av fire synes det er vanskelig å bestemme hvor de skal reise i sommerferien.

- Dette er ikke overraskende. Informasjon om reise er overveldende. Det blir vanskelig for folk å velge hva som egentlig passer. Samtidig skal dette stemme med tilgjengelige hotell og flypriser. Vi vet også at sommerferien er den viktigste ferien for folk og da skal helst alt være perfekt, sier Koefoed.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning