Reisegave til jul!

Lyst å gi en opplevelsesgave til din kjære? Her får du noen reiseidèer!

Publisert Oppdatert
Hvis du føler at din kjære har alt han trenger og du mener at han skaffer seg det han vil ha selv, kan en reise være den perfekte gave.

Reisegavekort

Det er ingen tvil om at en reise er dyrere enn en genser, men om dere likevel har tenkt å feriere sammen over nyttår eller til sommeren, kan du likegodt ordne en reise nå som passer som en ypperlig gave.

Vi spurte reiseoperatørene om deres tips.

-Et reisegavekort kan være et godt alternativ. Da velger kunden selv beløpet og gyldigheten er på tre år, forteller Tove Kristin Askjem i Ving.

- Dermed kan også mottageren ønske seg flere gavekort og spare til en reise om et år eller to. Gavekort kan du kjøpe på beløp helt ned i 500 kroner, forteller Askjem.

Informasjonssjef i Startour, Elisabeth Larsen-Vonstett, mener at du bør gi en gave som varmer i år!

- Hvis du vil komme billig ut av det, så satser du på å gi en reisegave til en som kan reise i januar. Da er det salg på reiser til varmere strøk. Hvis lommeboken min var forholdsvis tykk ville jeg kjøpt en reise til Den dominikanske republikk, en utrolig grønn og vakker øy i Karibien. I januar får du en to-ukers reise med all inclusive på et tre-fire stjerners hotell til rundt 10 000 kr per person. Eller du kan invitere med deg en venn og gi ham et reisegavekort på deler av reisens beløp i julegave, foreslår Vonstett-Larsen.

Populære gaver

Det er enkelte reiser som er mer populære å kjøpe i gave enn andre, familier kjøper ofte reiser som en felles julegave for å feire julen sammen under palmene. Mange besteforeldre velger å invitere med seg både barn og barnebarn for å reise bort i julen.

- En venninne av meg var borte sammen med hele familien i fjor til jul, og svigermor bladde gladelig opp over 100 000 kroner for å få hele familien av gårde til julefeiring i Thailand, forteller Vonstett-Larsen.

Parturer

Hun tror mange par vil gi hverandre en romantiske reise i julegave.

- For eksempel en reie til et helt spesielle hotell. Denne gaven kan nok være plaster på såret for alle de romantiske kveldene som forsvant med jobb og husarbeid gjennom høsten, foreslår hun.

Askjem sier at Ving også har spesialiserte reiser som passer spesielt godt for par;

- Den perfekte gaven å gi til par, er å velge våre hoteller som er beregnet for par som reiser uten barn, tipser Askjem.

Disse hotellene kan tilby blant annet nyoppussete leiligheter, spa, restaurant og god beliggenhet.

- Prisene varierer fra når de ønsker å reise. Men begynnelsen av januar er billigst, for ett par blir det for eksempel 8690 kroner til Sunprime Coral Tenerife i én uke fra Oslo. Dette er en perfekt gave for par som ønsker å slappe av og nyte alenetiden med hverandre, tipser hun.

Vonstett-Larsen mener at den perfekte parturen går til Thailand hvor man sjekker inn på det prisbelønte designhotellet Blue Unique Indigo Pearl. - Dette hotellet må bare oppleves. Tenk å få kalde, duftende kluter lagt på en varm panne mens du ligger ved poolen og svetter? Hele stemningen og servicenivået på dette hotellet er som skapt for en parferie hvor det bare er dere to som skal stå i fokus. Siden hotellet ligger litt "off" ville jeg brukt en uke her og den andre uken på et mer sentralt hotell, tipser hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning