Bryllupsreise Afrika

- Vilt, vakkert og ufattelig romantisk

Ørken, fjell, savanner, strender og storby. Afrika har alt.

ROYAL LIVINGSTON HOTEL: Nyt de fantastiske omgivelsene i majestetiske Zambia.

ROYAL LIVINGSTON HOTEL: Nyt de fantastiske omgivelsene i majestetiske Zambia.

Publisert Oppdatert

Vi reiser mer, lengre og oftere enn noen gang før, så de aller fleste av oss har - når tiden er kommet for giftemål og bryllupsreise - allerede opplevd både syden og ryggsekkturer, besøkt storbyer og solt oss under fjerne himmelstrøk.

Så da er det kanskje ikke så rart at når det kommer til bryllupsreisen, så ønsker mange brudepar en ferie som skal være noe helt utenom det vanlige, en opplevelse man alltid vil huske og hvetebrødsdager hvor man kan rømme langt vekk fra kjas og bryllupsmas.

Afrika. Bare navnet er nok til å mane fram bilder av ville dyr og dirrende hete ørkenlandskap. Rød jord og varm jungel. Savanner, sletter og vannhull. Støvete storbyer og hvite strender.

- Afrika har alt, skriver nettavisen Huffington Post.

- Ikonisk dyreliv, episke landskap, eldgamle underverk og en fantastisk variasjon av kulturer som har vært som en magnet på nysgjerrige eventyrere i århundrer.

Men dette enorme kontinentet er også ifølge nettavisen så mye mer. Det er også det perfekte stedet for bryllupsreisende som er på jakt etter en romantisk og uforglemmelig ferie.

Her er noen av stedene Huffington Post mener du fint kan legge drømmebryllupsreisen til:

Tofo, Mozambique

En perfekt og avslappende ferie.

STRENDER: Strendene på Tofo i Mozambique er nærmest endeløse.

STRENDER: Strendene på Tofo i Mozambique er nærmest endeløse. Foto: FOTO: https://www.flickr.com/martijnmunneke (CC BY 2.0)

Kystnasjonen Mozambique er kanskje ikke det første stedet du tenker på når brylluspreisen skal bestilles, men ifølge Huffington Post har den søvnige lille byen Tofo alle ingrediensene for en perfekt og avslappende ferie.

Den lille fiskelandsbyen ligger innerst i en bukt med utsikt utover det Indiske Hav, og kan by på vakre strender, rolig feriestemning og fantastisk sjømat.

Dette området er også hjem til Afrikas mest bærekraftige marineturisme.

Douz, Tunisia

Ørkenlandet skuffer aldri.

Nordmenn har for lengst oppdaget Tunisia som feriedestinasjon, og ørkenlandet skuffer slett ikke om dere velger å legge bryllupsreisen dit heller.

OASE: Det blir ikke mer romantisk enn på Yadis Ksar Ghilane i Tunisia.

OASE: Det blir ikke mer romantisk enn på Yadis Ksar Ghilane i Tunisia. Foto: FOTO: Hotellet

De gyldne sanddynene og den fantastiske sorte nattehimmelen over ørkenlandskapet er uforglemmelig, og den perfekte destinasjon for dere som ønsker en bryllupsreise i romantiske omgivelser.

Huffington Post anbefaler å starte ferien med et opphold på Yadis Ksar Ghilane, en slags camping-oase i ørkenen som kombinerer den eksotiske settingen med ypperste luksus når det gjelder telt og soveplasser. Absolutt uforglemmelig.

Doez kalles ofte for "Inngangsporten til Sahara", og er også et populært utgangspunkt for turer til både Jebil National Park og off-road kjøreturer inn i Sahara-ørkenen.

Masai Mara National Park, Kenya

Denne ferien er ikke for deg som liker å ligge på stranda.

For dere som synes det blir litt kjedelig å ligge på stranden og drikke kalde drinker hele bryllupsreisen, ja så kan kanskje Kenyas Masai Mara National Park være noe.

Her kan dere dra på safari og få med dere mange av Afrikas ville dyr i sitt naturlige habitat, og i tillegg tilbringe nettene på noen av de lekreste camping-områdene Kenya har å by på.

Praslin Island, Seychellene

TUNISIA: På Yadis Ksar Ghilane bor du i en oase midt i ørkenen.

TUNISIA: På Yadis Ksar Ghilane bor du i en oase midt i ørkenen. Foto: FOTO: Hotellet

Dette er paradis!

Seychellene er paradis i ordets rette forstand, og øygruppen rykker stadig frem som en sterk konkurrent til øyene i både Sør-Stillehavet og Karibien. Her finner du strender og vegetasjon som forventet av et tropisk arkipelago, men på øya Praslin tas dette til nye høyder. Her finner du nemlig strendene Gran Ansé og Vallée de Mai Nature Reserve.

Sistenevnte ligger på UNESCOs Verdensarvliste fordi den er hjem til et enormt antall ulike planter og dyreliv, og ble av en general som besøkte øya på 1800-tallet kalt for "Den virkelige Edens Hage".

Zanzibar, Tanzania

Rolig og bedagelig.

Foto: FOTO: Ving

Utenfor kysten av Tanzania ligger fantastiske Zanzibar, et trope-paradis med hvite strender og en rik og eldgammel historie. Øye er blant annet hjem til det historiske Stone Town distriktet, som er en av Øst-Afrikas få gjenværende antikke byer og ligger på UNESCOs Verdensarvliste.

Huffington Post anbefaler den rolige og bedagelige turistbyen Nungwi, som ligger på nordspissen av Unguja Island, for bryllupsreisende.

Her går livet i hvilepuls og man kan nyte bad og snorkling i turkisblått hav, dra på tur gjennom mangrovejungelen og dra på oppdagelsesferd på de mange "spøkelsesøyene" som dukker opp av havet når tidevannet er lavt.

Great Rift Valley, Kenya

De beste naturopplevelsene.

TROPEPARADIS: Drømmer dere om blått hav og kritthvite strender, finner dere alt dette på Zanzibar.

TROPEPARADIS: Drømmer dere om blått hav og kritthvite strender, finner dere alt dette på Zanzibar. Foto: FOTO: Wikimedia Commons

For dere som ønsker de store naturopplevelsene på bryllupsreisen, ja da anbefaler nettavisen å legge ferien til Great Rift Valley i Kenya, og da spesielt området rundt Lake Naivasha.

Regionen er hjem til hundrevis av fuglearter (særlig flamingoer) og er et ypperlig utgangspunkt om man ønsker å utforske naturattraksjoner som Hell's Gate National Park, hvor man finner både vulkaner og fantastiske klippeformasjoner, og også dyrelivet ved Crater Lake Game Sanctuary, hvor det finnes et stort antall giraffer og sebraer.

Belo Sur Mer, Madagaskar

La romantikken stå i fokus.

Madagaskar er akkurat like fantastisk i virkeligheten som man på forhånd forestiller seg at denne øya skal være.

Om det er romantikken som skal stå i fokus anbefales den søvnige fiskelandsbyen Belo Sur Mer på Madagaskars vestkyst, og ikke glem å meld dere på dagsturer for å få med dere noen av øyas mange nasjonalparker.

MITT AFRIKA: Det går nesten ikke an å besøke dette majestetiske kontinentet uten å ta inn det fantastiske dyrelivet man finner her.

MITT AFRIKA: Det går nesten ikke an å besøke dette majestetiske kontinentet uten å ta inn det fantastiske dyrelivet man finner her. Foto: FOTO: Wikimedia Commons

Nyt rolige hvetebrødsdager med spaserturer langs de kritthvite strendene og se kvelden komme sigende innover havet mens dere nyter fersk og lokal sjømat på hotellets terrasse.

Royal Livingstone Hotel, Zambia

Helt magisk.

Hit reiser dere for å virkelig føle at dere befinner dere midt i magiske og spektakulære Afrika.

På Royal Livingston Hotel, som er et av Afrikas mest kjente hoteller, bor dere ved elvebredden av Zambezi River, bare et steinkast unna majestetiske Victoria Falls.

MADAGASKAR: Hit reiser dere for luksushoteller, kritthvite strender og late dager.

MADAGASKAR: Hit reiser dere for luksushoteller, kritthvite strender og late dager. Foto: FOTO: Tsaracomba

Nasjonalparken Chobe National Park ligger også like ved.

Fra terrassen på hotellet kan dere nyte synet av ville dyr som gresser like ved, spise fantastisk mat og se solen gå ned over elven.

Bissagos-øyene, Guinea-Bissau

Finner du ikke roen her, finner du den aldri.

Om det er ro og privatliv dere er på jakt etter på bryllupsreisen, ja da kan det være en idé å legge bryllupsreisen til Bissagosøyene i Guinea-Bissau, som er beskyttet av UNESCO på grunn av sitt utrolig rike dyre- og marineliv.

Bare 20 av de 88 øyene i arkipelaget er bebodd, og siden masseturismen slett ikke har nådd denne delen av verden ennå, så vil dere på ingen måte slite med å finne en øde strand for dere selv eller måtte sloss på de beste bordene på de mange lokale sjømatrestaurantene.

Cape Winelands, Sør-Afrika

UFORGLEMMELIG: Afrika vil garantert gi dere minner for livet.

UFORGLEMMELIG: Afrika vil garantert gi dere minner for livet. Foto: FOTO: Ving

Her er fokuset vin, vin og vin.

Vinregioner som Toscana i Italia og Napa i California er begge populære reisemål, både for bryllupsreisende og også andre tørste turister. Men hvorfor ikke prøve noe nytt?

De grønne dalene i Cape Winelands i Sør-Afrika ligger klemt inn mellom bratte fjell, og det er nettopp her svært mange av landets kjente vindruer dyrkes.

Området har mange historiske vingårder man kan besøke og få en smaksprøve på, og de romantiske omgivelsene og mange vakre kjøreturene man kan legge ut på er som skapt for bryllupsreisende.

Vakre strender og vill jungel

Daglig leder Cathrine Bryn hos turoperatøren Ditt Afrika AS tror også at nordmenn er i ferd med å oppdage det fantastiske Afrikanske kontinentet.

SPEKTAKULÆRT: Bare 20 av de 88 øyene i arkipelaget er bebodd.

SPEKTAKULÆRT: Bare 20 av de 88 øyene i arkipelaget er bebodd. Foto: FOTO: NASA

- Mange drømmer om safari, og dette er jo den perfekte måten å tilbringe bryllupsreisen på, forklarer Bryn til Kvinneguiden.

- En slik tur vil være en opplevelse for livet og noe dere alltid kommer til å huske og snakke om, nettopp slik en bryllupsreise skal være.

En safari-tur kan også kombineres med for eksempel besøk i en storby, eller en uke på stranden.

- Strendene man finner så mange steder langs kysten av dette kontinentet er for mange vestlige en godt bevart hemmelighet, røper Bryn.

SØR-AFRIKA: Besøk den romantiske vinregionen i Sør-Afrika.

SØR-AFRIKA: Besøk den romantiske vinregionen i Sør-Afrika. Foto: FOTO: mltours.com

- Mange har fått med seg at Seychellene, Mauritius og Zanzibar kan by på tropestrender og palmesus, men langt færre vet at man også kan finne dette på kysten av blant annet Kenya, Ghana og Senegal.

Venke Henriksen hos HibiscusReiser tror også mange vil bli overrasket over alt Afrika har å by på for reisende.

- Det er kontrasten som overrasker mange, mener Henriksen.

- Dette kontinentet er så stort, og kontrastene mellom landskapet, kulturen og menneskene fra ett land til det neste kan være enorme.

Henriksen tror også en bryllupsreise til Afrika vil kunne by på opplevelser for livet.

- Man har så mye å velge i, alt etter hvor man reiser, forklarer Henriksen til Kvinneguiden.

- Safari er noe mange drømmer om, og absolutt en opplevelse man bør unne seg. Andre igjen er på jakt etter tropeparadis som Seychellene eller de trendy boutique-hotellene og markedene i Marokko.

Sør-Afrika er nok et sted mange har drømt om å reise til lenge, og som de kanskje unner seg nettopp for denne helt spesielle ferien.

- Sør-Afrika er som en hel verden i ett land, forklarer Henriksen.

- Storby, strand, villmark, her finnes alt. Og dere kommer garantert til å få en opplevelse for livet.

Les også:

Bryllupsreisene for deg som synes det er gørr å ligge på stranda

Er du klar til å ødelegge brudekjolen din?

Hit reiser dere om drømmen er tropisk paradisøy

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning