Bryllupsreise Dubai

Her er det hett, luksuriøst og overveldende

Du må like det hett om du skal legge bryllupsreisen til ørkenbyen Dubai.

STORSLÅTT: Dubai kommer garantert til å imponere, enten det nå er sol, sommer, sand eller sightseeing du er på jakt etter.

STORSLÅTT: Dubai kommer garantert til å imponere, enten det nå er sol, sommer, sand eller sightseeing du er på jakt etter. Foto: FOTO: visit-dubai-city.com/

Publisert Oppdatert

Bryllupsreise med høy bling-faktor.

Hvem drømmer vel ikke om en bryllupsreise hvor man virkelig kan leve i sus og dus, langt fra stress, hverdag og bryllupsplanlegging? Hvor hotellene er store og imponerende, strendene vakre og hvite og maten, shoppingen og servicen er temmelig uforglemmelig.

Så om dere virkelig vil slå på stortrommen, og tilbringe hvetebrødsdagene i spektakulære og ikke minst romantiske omgivelser, ja da bør dere legge bryllupsreisen til storslåtte Dubai.

Lite regn og 40 grader i skyggen

I ørkenbyen Dubai er det hett. Det er det aller første som kommer til å slå dere når flydøren åpner seg og den unike og spennende storbyen kommer til syne. Her regner det i gjennomsnitt 13 cm i året - og i sommermånedene er det slett ikke uvanlig at temperaturene når opp mot + 45 grader på dagtid.

Storbyen, som er én av syv emirater i De forente arabiske emirater, ligger ved kysten av Den persiske gulf og har lange, flotte strender. Byen er i tillegg en populær destinasjon for shopping, golf, konferanser, utstillinger og sportsbegivenheter.

ARKITEKTUR: Det er vanskelig å ikke la seg imponere av den spektakulære arkitekturen i Dubai.

ARKITEKTUR: Det er vanskelig å ikke la seg imponere av den spektakulære arkitekturen i Dubai. Foto: FOTO: visit-dubai-city.com/

GRÜNDER: Silje Rønne driver reiseselskapet Voyage Dubai, som skreddersyr reiser til den eksotiske storbyen.

GRÜNDER: Silje Rønne driver reiseselskapet Voyage Dubai, som skreddersyr reiser til den eksotiske storbyen. Foto: FOTO: Voyage Dubai

- Dubai gir alle reisende varige og unike inntrykk med sine skyskrapere, fantastiske strender og kombinasjon av moderne luksus og tradisjonell nomadekultur, forklarer gründeren bak reiseselskapet Voyage Dubai, Silje Rønne, til Kvinneguiden.

- Hit reiser du om du drømmer om en eksotisk bryllupsreise med opplevelser som dere vil komme til å minnes lenge, enten det er de flotte strendene, matopplevelsene, de spektalære hotellene, shoppingen eller bare det å vandre rundt i markeder som føles som de er tatt ut av 1001 Natt.

Romantiske opplevelser

Rønne forklarer at det finnes nok av romantiske aktiviteter å foreta seg i Dubai.

- Blant annet kan man ta en privat guidet flytur, og se byen fra luften, forklarer Rønne.

- Fly over Dubai og la deg imponere av det utsøkte arkitekturen og det karakteristiske designet på bygninger og monumenter. Det er mange muligheter, man kan fly i helikopter og lande på taket av Burj al Arab, fly over havet med et sjøfly eller beundrer sanddynene fra en luftballong.

En annen opplevelse man kan ta del i, er å dra på båttur gjennom både det nye og det gamle Dubai.

- For de som er på jakt etter litt mer action, kan jeg jo anbefale et skydive over Dubais palmeformede øy, The Palm, forklarer Rønne.

- Dere blir både filmet og tatt bilde av, så det kan jo være en morsomt opplevelse å dele med venner og familie når man kommer hjem.

Trendy og tilgjengelig

I HØYDEN: Se Dubai fra luften - enten med helikopter eller varmluftsballong.

I HØYDEN: Se Dubai fra luften - enten med helikopter eller varmluftsballong. Foto: FOTO: Voyage Dubai

ONE & Only The Palm: Hva med å innta middagen under stjernene på dette hotellet?

ONE & Only The Palm: Hva med å innta middagen under stjernene på dette hotellet? Foto: FOTO: Voyage Dubai

Ellen Wolff Andresen hos reisebyrået Ticket i Oslo tror også Dubai kommer til å fortsette å øke i popularitet blant ferielystne nordmenn.

- Dubai lokker med å være både eksotisk, spennende og mer og mer tilgjengelig, forklarer Andresen til Kvinneguiden.

- Hit kan man nå reise på flere måter, og både Apollo, Star Tour og Ving tilbyr alle reiser til Dubai. Ellers flyr Norwegian direkte fra Oslo fra midten av september, Qatar direkte fra Oslo til Doha og videre til Dubai, i tillegg til at Dubais eget flyselskap, Emirates, starter flyvninger direkte fra Oslo i august.

Andresen forklarer at Dubai er en by som det snakkes mye om i media, noe som gjør at mange får lyst til å prøve å legge ferien dit.

- Det finnes masse hoteller i alle prisklasser i Dubai, og de dyreste hotellene ligger langs Jumeriah Beach, forklarer hun.

- Det er best å kjøpe en pakke med fly og hotell, da er du dekket av pakkereiseloven.

Wolff Andresen tipser om at det kan være smart å legge noen ekstra kroner i et hotell ved stranden fremfor å ta taxi hver dag.

- Avstandene kan være store, så det kan fort løpe på med transportutgifter.

Det er mange år siden nordmenn la sin elsk på Thailand og Sørøst Asia, og nå tror reiseeksperten turen også er kommet til Midt-Østen.

- Flyturen er ikke altfor lang, flere og flere flyselskaper tilbyr turer dit, og mange lar seg friste av både det jevne klimaet og ikke minst mengden med opplevelser som lokker i Dubai.

Ikke kyss offentlig

Det er bryllupsreise, og dere synes kanskje det er vanskelig å holde hendene fra hverandre - selv utenfor hotellrommet. Men da bør man lese seg opp på hva som regnes som akseptabel oppførsel i Dubai - og hva som absolutt ikke er det.

- Det er faktisk ikke lov til å kysse offentlig i Dubai, da dette jo er et muslimsk land, forklarer Rønne.

- Det er også kun gifte par som har lov til å leie offentlig, men i utgangspunktet må jeg nevne at det er det veldig få som opprettholder disse reglene hundre prosent.

Rønne forklarer at det også er viktig å være klar over kleskoder.

- På kjøpesentre er det ikke lov for damer å gå i singlett, skuldrene skal være dekket til, så det må være t-skjorte, og på underkroppen bør skjørt og shorts ha knelengde.

I den gamlebydelen, samt i moskeer, bør man også dekke seg enda mer til.

- Utover det er det fritt frem, særlig i områdene langs strendene og inne på hotellene.

Rønne forklarer at det kan være verdt å kle seg pent før man drar ut for å spise middag.

- Man kommer ikke inn i shorts, bukser er nesten påkrevd.

Vær forsiktig med alkohol

Det er ikke tillatt å drikke alkohol i muslimske land, Dubai inkludert. Av denne grunn er det kun hoteller, og nattklubber og restauranter inne på hotellområdene, som har alkoholbevilgning.

- Ikke vær beruset utenfor hotellområdene, råder Rønne.

- Prøv å unngå bråk eller det å ta kontakt med politiet når du har drukket alkohol, og for all del husk på at det i Dubai er nulltoleranse for å kjøre i beruse tilstand om dere har leiebil.

Her sjekker dere inn

Det er ikke noe problem å finne lekre hoteller å tilbringe nettene på i Dubai. Her ligger utfordringen mer i retning av å velge mellom alle alternativene du har. Her er noen av hotellene du absolutt kan vurdere å tilbringe bryllupsreisen på:

1. One & Only, The Palm

One & Only, The Palm er selve bryllupsreise-drømmen. Sjekk inn på dette 5-stjernes hotellet og nyt sol, strand, lekre hotellrom, spa og luksus. Hotellet har også flere flotte restauranter, og vil dere virkelig nyte kjærligheten og hverandre, får dere hotellet til å arrangere en privat middag på stranden med egen servitør - en kveld under stjernene bare for dere.

2. Six Senses Zighy Bay

Six Senses Zighy Bay er et øko-luksus hotell som ligger i Oman, og da strengt tatt ikke i Dubai. Men hotellet befinner seg bare 90 minutter fra Dubai International Airport, og er derfor en flott måte å få med dere ikke mindre enn 2 spennende og fantastiske land på bryllupsreisen.

Six Senses Zighy Bay er omringet av de dramatiske Hajar-fjellene og hvite sandstrender, og tilbyr 79 villaer med egne basseng du kan tilbringe hvetebrødsdagene i.

Hotellet legger vekt på grønn luksus, og holder seg til et miljøvennlig prinsipp. Prisvinnende spa-fasiliteter tilbyr ni behandlingsrom, juicebar, og fokuserer på velvære og fornyelse. Vinkjelleren har også et utrolig utvalg av vinsorter fra hele verden med stor variasjon.

3. Jumeirah Saray Royal Residence

Jumeirah Saray Royal Residence hotellet er luksus på sitt beste, og kan blant annet tilby flere spabehandlinger for par,

4. Armani Hotel

Armani Hotel passer for de som elsker det urbane livet, vil være nær shopping (Dubai Mall, verdens største kjøpesenter, ligger bare et steinkast unna), restauranter og nattklubber. Fra dette hotellet tar det omkring 15 minutter til stranden med bil.

5. The Palace Down Town

The Palace Down Town ligger i samme område som Armani Hotel, og er dermed ypperlig for deg som planlegger å "shop til you drop" på bryllupreisen. Hotellet har en fantastisk arabisk arkitektur og design, og kommer garantert til imponere.

Her spiser dere i romantiske omgivelser

1. Pierchic, Al Qasr Hotel, Madinat Jumeirah

Restauranten ligger på enden av en pier - med fantastisk utsikt utover havet. Maten er super, og servicen uforglemmelig.

LUKSUS: Det er kanskje ingen steder i verden som kan skilte med like mange luksushoteller som Dubai.

LUKSUS: Det er kanskje ingen steder i verden som kan skilte med like mange luksushoteller som Dubai. Foto: FOTO: Voyage Dubai

2. Asado, The Palace Downtown Dubai

Maten er fantastisk, men det er den dansende fontenen - den største i verden - dere kommer til å skrive hjem om. Etter klokken 18:00 går fontenen av hvert 10-15 minutt, og spiller ulike sanger som fontenen " danser etter".

3. Majlis Al Bahar

Be om en privat oppdekking på stranden med et bord kun for to, det lages veldig romantisk til med et vakkert teppe, fakler og et bord for kun dere to. Med egen servitør som varter dere opp, bølger som slår mot stranden, stjernehimmel og fantastisk utsikt mot Burj al Arab, er denne opplevelsen vanskelig å slå.

4. Qbara

Nylig ble selveste Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum observert på dette super-trendy spisestedet. Perfekt for dere som liker det hippe og urbane. Serverer arabisk mat.

5. Romantisk middag i ørkenen

Voyage Dubai kan hjelpe dere med å sette dere ned til en bedre middag ved et dekket bord for to i ørkenen.

- Privat, nydelig mat, omgitt av vakre sanddyner er jo kjemperomantisk, forklarer Rønne.

- Stjernehimmelen over ørkenen er uforglemmelig, og turen blir et minne for livet.Dere blir kjørt ut i den privat luksusbil, og får oppleve hele ørkenreservatet, eksotiske dyr, falkeshow, champagne, solnedgang, en ekte beduinleir og til slutt en romantisk middag.

Når dere trenger en pause fra sol, sand og shopping

Dere kommer ikke til å måtte lete etter ting å gjøre i Dubai. Her er noen av attraksjonene dere bør få med dere:

1. Burj Al Arab

Burj Al Arab er verdens høyeste hotell med sine 321 meter, bare 60 meter kortere enn Empire State Building. Hotellet er også det eneste 7 stjerners hotellet i verden. Burj Al Arab ligger på en menneskeskapt øy 280 meter fra land og er linket til fastlandet med en vei.

2. Dubai Ski

Dubai Ski er et innendørs skianlegg på 22,500 kvadratmeter, med ekte snø året rundt og fem nedfarter. Den lengste nedfarten er på 400 meter, med et fall på 60 meter. Det finnes i tillegg nedfarter både for nybegynnere og eksperter på ski og snowboard. Senteret også en snowboard park med diverse hopp og quarter pipe.

Denne utrolige hallen rommer opptil 1500 personer, og holder en jevn og komfortabel temperatur på -1 ºc til -2 ºc.

3. Dubai Zoo

Dubai Zoo er en fantastisk opplevelse for store og små.

4. Burj Dubai

Burj Dubai betyr "Dubai Tårn" på arabisk og er verdens høyeste skyskraper. Bygning ble ferdigstilt i januar 2010 og har fått verdens øyne rettet mot Dubai, De forente arabiske emirater, og hele midt-østen.

Burj Dubai er 828 meter og har 160 etasjer.

5. Wild Wadi Waterpark

En ellevill vannpark som passer perfekt for å kjøle seg ned på hete dager.

6. Bastakiya

Den gamle Bastakiya bydelen oppleves som å dra tilbake i tid. Denne bydelen har nesten ikke blitt påvirket av den stadige utviklingen som har forgått og foregår i dag i Dubai. Med trange gater og høye vindtårn er dette en historisk og ike minst koselig bydel. Bakgårdshusene blir kjølt ned ved bruk av vindtårnene, som Dubai var kjent for før.

Bastakiya har mange summende markeder og er blitt det kulturelle sentrum av Dubai, med flere gallerier og museer som huser de lokale kunstnerne. Det finnes også en mengde koselige restauranter i denne delen av Dubai

7. Dubai World Trade Center

The Dubai World Trade Centre (DWTC) ble bygget i 1979 av HH Sheikh Rashid bin Saeed al-Maktoum, som var visepresident og statsminister i De Forente Arabiske Emirater og hersker av Dubai. Bygningen regnes som en av Dubai's fremste landemerke og forretningssentre som følge av dens plassering.

(Kilder: Dubaiguiden.no, Wikimedia, Lonely Planet og The Guardian)

Les også:

Selv denne slumpen får du ikke med deg inn på flyet

Ikke reis hit om du liker å shoppe i ferien

Bryllupsreise i Karibien: Dette er paradis

VERDENS HØYESTE BYGG: Dubai er hjem til noen av verdens høyeste og mest imponerende skyskrapere.

VERDENS HØYESTE BYGG: Dubai er hjem til noen av verdens høyeste og mest imponerende skyskrapere. Foto: FOTO: visit-dubai-city.com/

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning