Noen av oss reiser utelukkende for sol og strand. For andre igjen er det shopping og deilige matopplevelser som lokker når ferien står for døren. Storbyturer og kultur blir bare mer og mer populært blant reiselystne og pengesterke nordmenn, mens andre igjen reiser for å tilbringe etterlengtet alenetid og romantiske dager sammen med sin utkårede.

Men når det gjelder de av oss som reiser for å se verden, utvide horisonten og oppleve natur og nye steder, ja da er det en del opplevelser som man kanskje ikke burde utsette så veldig lenge før man booker.

Flere av verdens mest spektakulære naturfenomener, byggverk og steder står nemlig i fare for å faktisk ikke eksistere i fremtiden på grunn av klimaendringer, forurensning og masseturisme.

- Verden i dag består av mange utrolige severdigheter, men klimaendringer og forurensning truer eksistensen til noen av de mest fantastiske underverkene, forklarer Kristin Jacobsen hos Trivago til Kvinneguiden.

- Vi kan faktisk være en av de siste generasjonene som har muligheten til å oppleve spektakulære steder som Venezia, Dødehavet og Madagaskar.

Nå-eller-aldri reisemål

Liis Kaskpeit hos Hotels.com tror også disse er steder man bør unne seg en tur til om det står høyt opp på ønskelisten å reise hit.

- Selv om det nok ikke skjer sånn i helt nærmeste fremtid at Venezia blit borte og Taj Mahal faller sammen, så er det ingen tvil om at mange av disse kjente og fantastiske destinasjonene kan bli alvorlig påvirket av klimaendringer, og kan i beste fall endres og i verste fall bli borte med tiden.

Her er stedene du bør besøke før det er for sent:

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!