- Reise gir god helse

Hvor skal man dra i vår, og hvor får dere billige spaturer? Tipsene får du her!

Publisert Oppdatert
Er du møkklei av finanskriseprat og kaldt vær? Kanskje kan du gjøre et reisekupp, komme deg bort og fylle på med ekstra energi.

Tipsene får du av Informasjonssjef hos Berg-Hansen Reisebureau AS, Anette Maltun Koefoed!

Dra hit!

Så hvor bør vi egentlig dra for å få best mulig påfyll og mest mulig for pengene? Informasjonssjefen mener at vi bør satse på syd-Europa for å møte våren litt før den kommer til Norge.

- Palma, Venezia, Nice, Roma, Barcelona, Madrid og Lisboa er noen tips. Hva med å sitte å ta et glass vin på en fortaurestaurant allerede nå? Mange av disse stedene er for varme for mange turister på sommeren. Man får mer utbytte av å besøke disse byene nå. Særlig gjelder dette Venezia og Roma, mener Maltun Koefoed.

Men vi lar oss definitivt påvirke av finanskrisen. Informasjonssjefen forteller at deres egne undersøkelser viser at nordmenn vil legge mer av hovedferien til Norge. Det betyr i praksis å besøke venner og bekjente på hytter eller at man selv har hytter.

- Samtidig vet vi at folk fortsetter å dra på storbyferie. Like mange som i fjor sa at de skulle på storbyferie i 2009. Faktisk økte også tallet på antall som vil på flere storbyferier. Jeg tror det skyldes at folk har et behov for å komme seg bort og at storbyferien er det nødvendige avbrekket. Å reise gir god helse! Man får påfyll av opplevelser og nye inntrykk som gir energi i hverdagen, sier Maltun Koefoed.

På jentetur

Dersom man ønsker å dra på en skikkelig jentetur er det naturligvis flere ting som spiller inn når man skal velge destinasjon. Personlige ønsker og livssituasjon bestemmer mye, men informasjonssjefen mener de fleste jenter vil ha shopping, god mat og drikke samt kanskje muligheter for spabehandling.

- Jeg ville valgt Barcelona eller Madrid for en langhelg på vår- eller høstparten. Begge byer har bra med shopping og fantastisk mat, sier hun.

Ønsker man større spafokus og billigere turer, mener Maltun Koefoed at Øst-Europa med Tallinn og Riga er gode destinasjoner. Her kan man gjerne kombinere med en dag på spahotell og en dag i byen.

- Ønsker man lengre turer, er New York et godt tips. Akkurat nå er det gode kampanjer på flybillettene. Hotell er gjerne litt dyrere, men New York er en fantastisk by som bare må besøkes - en 'Sex and the City'- opplevelse, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning