Reis med god samvittighet

Ta hensyn i ferien, få etiske reisetips her!

Publisert Oppdatert
Om du er opptatt av miljøet og hensyn til andre mennesker, skal du lese videre her!

Etisk nettsted

Etiskforbruk.no lanserer i disse dager Etisk turisme som gir råd til deg som ønsker å ha en ferie som gir størst mulig glede, for deg selv, dyrene, miljøet og menneskene som bor der.

I en pressemelding skriver nettsiden at de gir tips om etiske reisemål og aktiviteter og hvordan etiske turister bør oppføre seg på pakketurer og reiser til ikke-vestlige land.

- Videre presenterer vi lister over etiske reiseaktører og overnatting i Norden og resten av verden, samt oversikt over hvordan man kan transporteres til reisemålet på miljøvennlig vis, skriver nettstedet.

Etikk på tur  • Reis kort og godt


  • Oppdag nærmiljøet i ferien. Det er mange små skatter innen rekkevidde. Den mentale flukten ligger ikke nødvendigvis langt unna.

  • Reis sjeldnere, lengre og bli der en stund.


  • Bytt ut sydenturer og shoppingturer til storbyer som London og New York med en lengre reise til et utviklingsland. På denne måten minsker du utslippet av klimagasser, og pengene dine går til folk som trenger dem mer.

  • Begrens energi- og vannbruken


  • Skru av lys og klimaanlegg når du forlater rommet. Be personalet om å ikke skifte håndklær og sengetøy hver dag. De færreste land har vannressurser som vi har i Norge. Ta derfor korte dusjer, ikke la vannet renne unødvendig og vurder å leie rom på hoteller uten basseng.

  • Benytt lokalt produserte varer og tjenester


  • Dette støtter lokal økonomi, skaper arbeidsplasser og reduserer behovet for tigging. Lokale hoteller og pensjonater støtter lokalbefolkningen mer enn skandinaviske reisesentre. Organiser turen selv, eller bytt hotellet i reisepakken med et lokalt overnattingssted. Spør etter lokal mat og drikke, gjerne økologisk. Dette vil redusere lokale miljøproblemer, og være en drivkraft for mer miljøvennlig dyrking. Flere tips finner du på www.etiskforbruk.no.reise320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning