Puss opp i helgen!

Vil du fornye hjemmet ditt? Få de beste oppussingstipsene her!

Publisert Oppdatert
Lyst å være litt produktiv i helgen? Da kan du jo sette i gang med oppussing hjemme!

Morsomt og billig

Det behøver ikke være så vanskelig som du kanskje tror å pusse opp på egenhånd.

Interiørkonsulent og Redaktør for nettstedet Balanse.com, Siv Henningstad, tror at den vanligste feilen folk gjør er å glemme å analyserer det rommet som skal pusses opp.

- Man glemmer å tenke over hvilken retning rommet ligger i, det vil si om rommet fungerer best med kalde eller varme farger. Og man ender gjerne opp med valg av feil farger i et rom, sier hun til Kvinneguiden.no

Du synes kanskje det høres slitsomt ut å gjøre jobben på egenhånd, men Henningstad mener at oppussing gir god energi samtidig som det er morsomt, enten du skal male veggene, male møblene, legge parkett eller sy gardiner og nye puter.

- Å pusse opp trenger heller ikke koste mye penger, men er avhening av tid og kreativitet.

Få hennes gode oppussingstips under!

Før du setter i gang skal du tenke over:

  • Hvilket rom vil du pusse opp?
  • Hvem bruker rommet?
  • Hva skal gjøres i rommet?
  • Hvilket budsjett har du til rådighet?
  • Trengs det ekstra håndverkere, for eksempel rørlegger og elektriker?
  • Skal du male, er sommer den beste tiden da du kan lufte godt mens du maler. Men med dagens nye malinger, som for eksempel den nye miljøvennlige malingen fra Jotun Sens, kan du egentlig male året rundt.

5 oppussingstips


1. Velg hvilket rom du skal pusse opp og gjør det rommet helt ferdig før du begynner på neste.

2. Analyser hvilken retning rommet ligger i, et rom mot nord gir kaldt lys og trenger varme farger og et rom mot syd gir varmt lys og er fint med kalde farger.

3. Velg gjerne miljøvennlig og luktsvak maling.

4. Velg materialer som passer rommet, dvs tenk helhet og tenk over hvilke materialer du har i andre rom i boligen din. Det gir helhet og balanse i boligen

5. Mal gjerne møbler du allerede har. Ta igjen en farge som matcher fargen du har på veggen, enten en farge lysere eller mørkere. Velg tekstiler som også har samme tone som matcher fargen på veggen. Det gir helhet og harmoni.
 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning