Økologisk peeling - Ny hud på fem dager

Forny huden din! Kvinneguiden har testet økologisk ansiktspeeling!

Publisert Oppdatert

Jeg befinner meg i Cosmo Beautys lokaler i Oslo. Jeg skal ta den såkalte green peel-behandlingen, som skal fornye ansiktshuden i løpet av fem dager.

 

Økologisk fornying

Green peel-behandlingen er økologisk, og går i korte trekk ut på å øke mikrosirkulasjonen i overhuden. Dagene etter behandlingen vil huden flasse av, og ny myk hud kommer frem. Huden skal føles både mykere og glattere etter behandlingen. Har du problemer med kviser eller små arr, skal en slik behandling også virke positvt på huden.

 

Det første hudterapaut Therese Søvik gjør, er å rense huden lett, for så å dampe den. Dampen åpner porene, slik at peelingen trenger lettere og dypere inn i huden.

 

Så er det klart for selve peelingen. Denne er en blanding av blant annet planteingredienser og mineralsalter, som blandes ut i vann og får en gjørmeaktig konsistens. Behandlingen inneholder imidlertid også grovere korn som "river opp" huden og slipper virkestoffene dypt inn.

 

Smertefult

Peelingen masseres godt inn i huden i opptil 15 minutter. Denne delen er ikke særlig behagelig, og huden i ansiktet "brenner" en del. Trøsten etterpå er våte og kalde gasbind over ansiktet. Dette kjøler og roer ned huden igjen.

 

Etter gasbindene vaskes peelingen forsiktig av. Når huden er ren, sitter det bittesmå partikler igjen i huden som skal virke de kommende dagene. Huden er øm, og ved berøring kjennes det som om du har små glasskår i ansiktet.

 

Før du går hjem får du med to kremer som du skal blande sammen og smøre i ansiktet, samt en rensetonic til bruk morgen og kveld. Huden vil deretter være rødlig i en-to dager, før den begynner å flasse.

 

Før flassingen føles huden stiv og "trang", som om du er veldig solbrent. Da er det bare å smøre på lag med lag med kremene du fikk med hjem. I løpet av uken er det strengt forbudt å rive av huden som løsner, da dette kan føre til skjolder.

 

Flassing

Den tredje og fjerde dagen flasset huden veldig mye, og vi fant det best å holde oss hjemme disse dagene.

 

Den femte dagen var vi tilbake hos Cosmo Beuty for etterbehandling. Denne behandlingen er inkludert i prisen, og inneholder rensing og massasje av ansiktshuden samt nakke- og skuldermassasje.

 

Her masseres all overflødig ansiktshud bort. Hud som eventuelt fortsatt sitter fast, gjøres lett usynlig med en vanlig fuktighetskrem.

 

Etter behandlingen kan du gå tilbake til dine vanlige hudpleieprodukter. Huden klødde noen dager etter at behandlingen var ferdig, men dette gikk over av seg selv.

 

Konklusjon

Vi synes: Etter en green peel-behandling er bittesmå arr og flekker borte, og huden virker jevnere. Den største forskjellen er imidlertid at huden er blitt mye mykere å ta på. Den føles også renere, og sorte eventuelle sorte prikker er borte.

 

Vil du rengjøre huden fra dypet og friske opp ansiktet i høst, mener vi at en green peel er verdt pengene.

silje1 silje2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning