Norges beste bakker

Her får du oversikten over de beste skibakkene!

Publisert Oppdatert
Hvor finnes den perfekte bakken, det hyggeligste anlegget, den korteste køen og den dypeste snøen? Mulighetene er mange, men her presenterer vi noen favoritter som passer for henholdsvis barn, middels gode hobbyalpinister og dem som vil ha en krevende bakke. Utvalget er gjort av et knippe erfarne skifolk som er lommekjente i Vinter-Norge. Ekspertene har plukket ut til sammen tre steder hver - spredd på de tre ulike kategoriene.

BARNEVENNLIG


Hemsedal

- Ved Hemsedal Alpin Lodge ligger det et ganske nytt, stort og kjempemorsomt barneområde. Her er det flere heiser, og terrenget varierer fra helt flatt til brattere, men korte bakker. De som er for små til å gå på ski, kan få pass i Trollia. Litt større unger kan boltre seg i Gaupeland. Og Trollskogen er en skogsløype der man møter troll på vei nedover bakken, sier Kari Traa. Fri Flyt-redaktør Erlend Sande har også dette stedet som en av sine barnefavoritter. kategoriene.

Tryvann

- Tårnbakken på Tryvann er lett tilgjenglig for mange mennesker siden den ligger i Oslo. Den er 900 meter og morsom både for nybegynnere og litt øvede, sier Tom Stiansen. Tryvann har 14 nedfarter og sju heiser. For de minste er Tryvanns barneområdeTommkleiva populært, med terrengbølger, små hopp, tre mindre bakker og flatere områder. kategoriene.

Trysil

- Trysil, landets største skisted, satser sterkt på familier. Det er til sammen ni barneheiser på tre ulike barneområder. Rundt Skihytta er det ofte mildt og behagelig i sola selv på kalde dager. Trysil har dessuten barnepass for de minste, tipser Erlend Sande.

MIDDELS UTFORDRENDE


Myrkdalen

- Jeg er jo hjemmepatriot, men det er ikke bare derfor jeg velger Myrkdalen i Voss fjellandsby. Dette er et fantastisk snøhøl, faktisk det skisenteret i Nord-Europa som ifølge målinger har aller mest snø. I Myrkdalen er snøen dessuten deilig tørr, av Colorado-typen, anbefaler Kari Traa. Myrkdalen har seks heiser, og mange nye løssnøområder, skogsløyper og ny terrengpark. Videre utbygging er på trappene.

Nesbyen

- Nesbyen skisenter, i Nesbyen i Hallingdal, veldig bra for alle nivåer. Dessuten er dette et sted der man ikke opplever kø både i heisen og nedover bakken, slik man gjør mange andre steder, sier Tom Stiansen. Sju av de elleve nedfartene er moderat utfordrende (røde og blå), og det finnes både en nybegynnerpark og en stor park for de mer viderekomne. kategoriene.

Oppdal

- Oppdal er et stort skiområde som har bra tilbud for de fleste. Hvis det kommer nysnø, er det glimrende muligheter for å prøve seg på løssnøkjøring. Det er lett tilgjengelige områder både i Ådalen, Vangslia og Stølen, forteller Erlend Sande. kategoriene.

HELT RÅTT


Bodegaen

- Bodegaen i Voss Resort er bratt, litt skummel og veldig herlig. Du må stake deg fram til bakken, for det går ikke heis akkurat her. Rasfaren er relativt stor, så dette er ikke et sted for nybegynnerne og småkidsa, sier Kari Traa. Hun fastslår at man aldri må kjøre bodegaen uten skredsøker, hjelm og fullt sikkerhetsutstyr. - Og aldri alene, påpeker hun. kategoriene.

Kvitfjell

- Utforløypa på Kvitfjell er helt kanon, bedyrer Tom Stiansen. Og i tillegg til denne kjente, lange og bratte løypa, finnes det også mange andre morsomme utfordringer på Kvitfjell i Fåvang. De tøffeste bakkene er samlet på én side av fjellet, mens lettere og mer familievennlige bakker ligger på den andre siden. kategoriene.

Hafjell Parken

- På Hafjell er kjempehoppet Roger'n et karstykke for de mest akrobatiske ski- og brettkjørerne. Her skal du virkelig vite hva du gjør. De andre hoppene i Hafjells store terrengpark er mer enn rå nok for de litt mer forsiktige, synes Erlend Sande. I år er parken bygd om, slik at alle hopp, bortsett fra Roger'n, er samlet øverst i parken, og alle rails er nederst. Vitsen er at kjørerne skal få med både hopp og rails i ett run. Roger'n er den store finalen på Parken før man kommer ned til Kjusheisen. ski2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning