VI TESTER: Primere

Hva gir det perfekte makeupunderlaget? Dyrest viste seg ikke å være best. Sjekk vinneren her!

Publisert Oppdatert
Hvordan få sminken til å sitte perfekt gjennom en hel dag? I tillegg til god hudpleie med rens morgen og kveld, etterfulgt at en god fuktighetskrem, handler det om å lage et godt grunnlag før du påfører foundation, pudder og rouge. Det er dette du skal bruke primeren til.

Kriterier

En god primer bør være enkel å smøre utover, og den bør føles lett og luftig på huden. Det finnes både fuktighetsgivende og mattende primere, og for et best mulig resultat bør du finne en som passer din hud.

I testen er det lagt vekt på følgende:
  • Hvor godt sitter den på huden?
  • Jevner den ut linjer og porer?
  • Hvor godt hjelper den makeupen til å ligge jevnt hele dagen?
  • Teksturen - er den fet eller lett på huden?
  • Pris.

TestenSmashbox Photo Finish Primer, 385,-
Denne primeren er enkel å smøre ut, matter ned fet hud, men fungerer også fint til tørr hud. Gir et godt underlag, samtidig som den jevner ut linjer og rynker. Huden kjennes ut som fløyel, og resultatet varer hele dagen.

Det eneste negative med denne primeren er pumpeflasken den kommer i. Primeren er såpass tykk at den ikke renner ned i bunnen av flasken, og man må derfor jobbe litt for å få ut produktet. Alt i alt allikevel en klar vinner!

Bodyshop Skin Primer, kr. 169,-
Dette er en god primer som gir et lett og behagelig underlag. Primeren jevner ut linjer og porer, gjør huden glatt, og sørger for at sminken sitter hele dagen.

Bodyshops primer kommer i to varianter, en fuktighetsgivende og en mattende variant. Bruk den fuktighetsgivende om du har tørr hud, og den mattende dersom du har tendens til fet og blank hud. Super pris, noe som trekker opp.

E.l.f Mineral Faceprimer, kr 65,40
Vi ble positivt overrasket da vi testet primeren fra E.l.f, den føles florlett på huden og danner et kjempeflott grunnlag for resten av makeupen. Primeren jevner ut porer og fine linjer, den er drøy i bruk og resultatet holder lenge. Prisen er fantastisk, noe som også trekker opp.

L'oréal Studio Secret primer matt, kr. 159,-
En god primer som matter ned blanke partier og gjør huden jevn og fin, både linjer og porer blir mindre synlige. Sminken sitter godt gjennom flere timer og huden holder seg relativt matt og fin lenge.

En spesielt god primer om man har litt fetere hud, de med en helt tørr hudtype vil kanskje oppleve at denne matter i overkant mye ned. Prisen er fin.

Glo Face primer, kr. 295,-
Denne er god å smøre utover, men du må bruke en god del for å dekke hele ansiktet. Den skaper et godt underlag til resten av sminken, og resultatet holder en god stund.

Passer best til de med tørr hud, de med fet hud kan oppleve at denne ikke matter nok, og at sminken "ruller" av. Mengde i forhold til pris gjør denne primeren til en av de dyreste i testen, og da forventer vi bedre varighet.


Bareminerals Prime Time Foundation Primer, kr. 425,-
En god primer som føles veldig bra på huden, den er lett å smøre ut og den jevner ut linjer og porer fint. Med en gang man har lagt sminken over, ser man fantastisk fin ut. Utover dagen blir man derimot litt blank i huden, selv hvis man velger varianten spesielt beregnet for fet og blank hud. Til denne prisen forventer vi at den matter ned gjennom en hel dag.

Yves Saint Laurent Top Secrets Daily Protection Make-up base SPF 30, 370 kr.
Primeren er veldig behagelig å påføre og føles god og myk på huden, stort pluss for at den inneholder solfaktor. Til tuben er det festet en appliseringskost, men egentlig er den unødvendig da det beste er å bruke fingertuppene til å påføre.

Denne primeren inneholder parfyme, det lukter godt, men vi ser ikke helt poenget med at primeren lukter. I tillegg føles den mer kremete enn de andre silikonbaserte primerene, noe som gjør at det føles som den ikke trekker like godt inn i huden som de andre.

Estee Lauder - Spotlight Skin Tone Perfector, kr. 365,-
Denne primeren kan du bruke sammen med all type sminke, og den skal gi deg en ekstra glød under foundationen. Også denne er tilsatt parfyme. God å smøre utover, men kan føles fet på huden, og ansiktet blir blankt utover dagen. Den føles litt kremete, det gjør igjen at sminken ikke sitter så godt som den burde. Til denne prisen forventer vi at den holder seg bedre. Den gir imidlertid en fin glød, og kan med fordel brukes uten sminke over.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning