VI TESTER: Concealere

Ujevnheter og blå ringer ble tryllet vekk. Vi har funnet våre favoritter!

Sist oppdatert
En skikkelig concealer er for mange kvinner et must i sminkesamlingen. I motsetning til en foundation som brukes i hele ansiktet, bruker du en concealer til å dekke over spesifikke områder av ansiktet som du ønsker å skjule ekstra godt. Du finner concealere til både fet, tørr og normal hudtype, samt concealere som i tillegg til å dekke skal bidra til å fjerne kviser.

Uansett hva du bruker concealeren til, er hensikten den samme; skjule urenheter, og å jevne ut hudtonen. Når du velger concealer bør du ta hensyn til om huden din har gul eller rosa undertone. De aller fleste norske kvinner heller mot det gule, men er du usikker kan det være lurt å rådføre deg hos hudpleier eller på parfymeriet.

Les også: VI TESTER: Foundation

Les også: VI TESTER: Primere

Les også: VI TESTER: Blush



Slik gjør du

Under øyne: Concealere til bruk under øyne bør ikke være for tørre i konsistensen siden dette området trenger fuktighet og er veldig sensitivt. Bruker du concealeren til å skjule blå hud under øynene, skal du legge denne forsiktig på med ringfingeren etter at du har påført øyekrem. Begynn innerst i øyekroken og jobb deg bortover under øynene. The Body Shops makeupartist Karim Sattar har tidligere uttalt til kvinneguiden.no at det kan være lurt å unngå å legge concealeren i ytterhjørnene dersom du har fine linjer. Les hvorfor her.

På kviser: Om du bruker concealeren primært på kviser og problemhud, er det lurt å velge en tørr type, gjerne med pleiende effekt. Også her kan du klappe forsiktig på med fingeren, men resultatet blir ofte jevnere om du bruker en egen concealerkost slik at du får duset ut fargen og unngår "flekker" på områder i ansiktet.

På misfargede områder: Har du røde områder i ansiktet, er det lurt å bruke en concealer med grønne pigmenter som kan nøytralisere det rosa i huden. Du kan pensle på concealeren i et tynt lag, - gjerne med foundation først. Sliter du med mørkere pigmentflekker, kan du prøve deg med en rosatonet concealer på samme måte.

Kriterier

Dette har vi lagt vekt på i testen:
  • Dekkevne
  • Holdbarhet
  • Konsistens
  • Innpakning/beholder
  • Pris

Testen

Maybelline Concealer Super Stay 24 h. kr.109,-
Navnet på denne skulle kanskje tilsi at den holder i 24 timer. Det er vi ikke helt enig i, men god holdbarhet, det har den. Og hvem trenger vel egentlig concealer hele døgnet? Concealeren er drøy i bruk, dekker godt, og har en fin påføringskost.

Føles ikke fet på huden, og føles skånsom, også når den brukes under øynene. Blant testens billigste concealere, og dette trekker opp.

Diorskin Nude Anticerne kr. 260,-
Denne slår knockout på konkurrentene med sin ekstremt gode dekkevne, og den smelter enkelt inn i huden uten at den føles fet. Perfekt til å bruke på det mørke området under øynene. Holder godt gjennom hele dagen og den er også svært drøy i bruk.

Prisen er høy, men denne varer nærmest evig, og er vel verdt pengene.

Nilens jord duo concealer kr. 219,-
Dette er en todelt concealer, der man i den ene enden har en slags dekkstift som kan fungere godt på flekker og urenheter i ansiktet. På den andre enden har man den flytende concealeren som passer fint under øynene.

Concealeren sitter hele dagen, og gir god fuktighet samtidig som den ikke føles for fet.

Giordani Gold Mineral Therapy Concealer Kr. 229,-
Denne concealeren fungerer strålende til å dekke området under øynene, og den gir fin fukt uten at den blir for tyktflytende og fet. Holdbarheten er over middels. Praktisk beholder der man skrur ut en liten mengde concealer, som man deretter kan påføre med appliseringskosten.

Prisen er i det høyere sjiktet, og dette trekker litt ned.

Soap And Glory Cosmetics Trick And Treatment kr. 149,-
Concealeren er spesielt laget for å dekke over blå ringer under øynene, og den fungerer godt. God hverdagsconcealer som gir greit med fukt, og den virker skånsom.

Kunne dekket enda bedre, og holdbarheten er heller ikke helt på topp, men absolutt godkjent. Av de billigste i testen.

M.A.C Studio Sculpt concealer kr. 160,-
Denne concealeren er superdrøy i bruk, og det er viktig å bruke bare en ørliten mengde. Bruker du for mye får du lett et kakete og sminket uttrykk. Kan med fordel påføres med kost.

Dekker godt, men glir litt for lett av huden - spesielt under øynene. Prisen er grei, og det trekker opp.

the balm - liquid time balm concealer kr. 185,-
Denne concealeren er spesielt egnet til de som sliter med urenheter i ansiktet. Den skal dekke kvisene samtidig som den skal pleie og tørke ut problemområder.

Produktet kamuflerer røde områder og er mattende og uttørkende. Derimot er det ikke en concealer som egner seg til bruk under øynene, nettopp på grunn av den uttørkende effekten. Kan også bli for tøff for en tørr hud.

The Body Shop Flawless skin protecting concealer kr. 165,-
Denne concealeren fungerer ikke særlig godt. Den er designet slik at man har en dekkstift med fuktighetsområde i midten, men resultatet er seigt, og det er vanskelig å legge den jevnt, spesielt under øynene.

e.l.f. Studio Line Concealer kr. 38,15
Denne concealeren har en fantastisk pris, men resultatet er skuffende. Vi får en "dekkstiftfølelse" av denne, produktet er fett på huden, seigt og sitter dårlig på området under øynene. Rett og slett ikke holdbart.

Denne saken ble første gang publisert 03/12 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også