Velg riktig treningstøy!

Riktige plagg gjør treningen til en helt annen opplevelse. Få tipsene her!

Publisert Oppdatert
Hvis du ønsker å fortsette de gode treningsvanene du har begynt på i høst, bør du tenke over treningsplaggene du bruker.

Prester bedre

Riktig utstyr kan nemlig hjelpe deg å prestere bedre og dessuten motivere deg til videre trening!

Assisterende butikksjef ved G-Sport i Bogstadveien, Charlotte Lythcke, forteller at det viktigste du bør tenke over uansett hvilke treningsplagg du kjøper, er at plagget puster.

- Ventilering er viktig når det gjelder treningstøy, sier Lythcke til Kvinneguiden.

Teknisk treningstøy er nødvendig om du svetter mye. Da slipper du å kjenne at plaggene føles tyngre og du blir ikke så kald etter treningen.

- Det er også nødvendig å tenke på passformen, om plagget sitter godt og ikke kommer i veien når du trener. Og for kvinner er det viktig å velge riktig sportstopp. Velg en som sitter stramt over brystene med kryss i ryggen slik at treningen ikke sliter på ryggen og gir belastningsskader, råder Lythcke.

Trendy nå

Det er også moro å se bra ut på trening, og de hotteste trendene for øyeblikket, dreier seg stort sett om farger og passform;

- Mange velger å kjøpe lange, smale t-skjorter og treningstopper som er praktiske når du strekker armene opp. Nikes "Dry Fit" - teknisk treningsplagg er populære i tillegg til Rönisch dametøy. Løpetights selger vi over 40 stykker av hver uke, mens klassiske jazzpants som sitter stramt på baken og lårene og er vide nede, er populære til yoga og annen saltrening, forteller hun.

I tillegg er det noen farger som er ner populære enn andre for øyeblikket;

- Grå og mørkegrå er veldig moderne fordi det er noe annet enn svart som mange er leie av. Samtidig ser vi mye blått og turkis, sier Lythcke.

Viktig å huske

  • Sportstopp er bedre enn sports-BH, særlig om du har store bryster. Den skal sitte stramt og godt og helst klemme brystene flate for ekstra støtte.
  • Velg treningstøy som puster og fanger opp svette og fuktighet. Spør etter teknisk treningstøy.
  • Løpetøy er ofte det beste, særlig t-skjorter.
  • Tenk over passformen i forhold til treningen du driver med. Strekker du på armene, er det gjerne best om t-skjorten er lang.
  • Skal du løpe, er det best med tette plagg slik at ikke noe kommer i veien for løpingen, helst smale jakker og tights.rn320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning