Vårrengjøring i sminkepungen

Sminkevesken kan være rene bakteriefellen, få tipsene her og rydd opp nå!

Publisert Oppdatert
Dersom du er som jenter flest som elsker å fylle opp skapet, hyller, sminkepungen og vesken med masse forskjellig sminke og diverse hudpleieprodukter, vet du sikkert at det alltid er noe som bare blir brukt et par ganger og deretter bare blir liggende.

Dette kan resultere i muggen og sur lukt, og en bakterieflora som trives svært så godt. Så lukk opp baderomskapet og sminkevesken, sjekk hva du kan beholde, og hva du bør kaste.

Først og fremst hygiene


Ta vare på huden

Ansiktsrens og fuktighetskremer holder seg bra i rundt et halvt år hvis de ikke inneholder syrer som glycolic acid, salicylic acid og beta hydroxyl acid, da holder de seg litt lengre, skriver skjønnhetsekspert Shelly Ballestero i boken sin 'Beauty by God'. Hun forteller også at tonere bør kastes etter ett år.

Rene koster

Sminkebørster og koster bør vaskes en gang i måneden. Har du gamle koster som ikke tåler vask bør du vurdere å gå til anskaffelse av noen nye. Dette gjelder spesielt koster du bruker rundt øynene. I dag får du kjøpt spesialsjampoer til makeupkoster, men ett tips er å bruke en dråpe av ansiktsrensen din, blande med vann og vaske kostene med dette. La kostene tørke liggende, og ikke stående med busten opp, da vil vannet kunne trekke inn i skaftet, noe som kan føre til bakterievekst.

Gi det bort!

Vi har alle kjøpt sminke som vi merker er fullstendig feil for vår hudtone, et godt tips er å ikke la det bli liggende i skapet men heller gi det bort. Du har sikkert venninner som passer med denne sminken, gi det bort til en makeupskole eller lillesøsteren din. Når du sorterer sminken din, tenk over hva du pleier å bruke og hva du aldri bruker. Trenger du det egentlig?

Råtten maskara

Du vet når maskaraen legger seg i seige klumper på vippene dine - dette er et godt tegn på at det er på tide å kaste maskaraen. Den berømte skjønnhetseksperten og makeupartisten Peter Lamas sier til Cosmopolitan.com at maskaraen faktisk kan bli dårlig etter 90 dager, og bruker du for gammel maskara kan dette være helsefarlig for øynene dine. Rådet hans er å bruke en tusj og merke maskaraen med datoen du åpner den slik at du har kontroll på hvor gammel den er.

Lukt deg fram

Om du er redd for at sminkepungen inneholder gammel, dårlig sminke, bør du lukte deg fram etter ubehagelig lukt. Foundation, maskara og andre krem-baserte produkter vil lukte vondt når de er klare for søppelbøtta. Pudderbaserte produkter blir smuldrete og tørre når de er for gamle.

Trendy farger


Sotede pastellfarger

Du kan gi looken din et skikkelig løft med pastellvårfarger skriver skjønnhetsblogger Amanda Fornecker på bloggen sin Makeup Lovers Anonymous. Forsøk å bruke rosa og lilla sammen for å gi en pastellglød rundt øynene som ikke er for mørk og som blandes fint sammen. Om du liker en sotet look, kan du bruke en sølvskygge ytterst i øyenkroken og blande godt med pastellfargene.

Dropp mørke farger

Du kan egentlig legge bort alle mørke farger nå til våren, inkludert svart neglelakk og mørke leppefarger. Gå heller for lyse og lette farger, gjerne i ferskentoner.

Metallik-farger

Fargede metalliske skygger gir deg en frisk glamourlook denne våren. Du må gjerne bruke gullfarger, men det hotte for øyeblikket er en nøytral bronsetone rundt øyne og på kinnben for å fremheve og friske opp, uten at looken blir for markant.Husk hudpleie

Sminke eller ikke; det er viktig å ta vare på huden sin. Nå er vi mer utendørs enn vi var tidligere i år, og vi får blant annet mer sol på huden. Bruk tid på å rense huden morgen og kveld, påfør fuktighetsprodukter som passer din hudtype og avslutt med solfaktor. Du kan gjerne ha med deg en liten reisetube i sminkepungen din.

Kilder: Cosmetiholic.com, Cosmopolitan.com, Makeup-lovers.blogspot.com, Palacinka.com Maskara320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning