Vårmotens tendenser

Hva har du å se frem til? Vi gir deg svaret.

Publisert Oppdatert
Designer for merket "Part Two", Pernille Skriver, beskriver vårmoten for 2009 på følgende måte;

- Rå møter sofistikert, klassisk møter moderne, maskulint møter feminint, kommersielt møter individualisme. Klær kan aldri erstatte menneskelig personlighet og kvalitet, men klær kan fremheve din egen individualisme.

Stor variasjon

Og hva mer kan du se frem til denne sesongen? Her er tipsene fra storkjeden H&M:

Romantikk fortsetter som trend med en leken look av vannfarger i lyse pastellskygger. Enkel og uniforminspirerte snitt samt en futuristisk og sporty look.

Det handler om kjoler og vide skjørt som fokuserer på midjen. Feminine bluser og skreddersydde jakker og blazere, skjorter og klassikere som chinos, denim og t-skjorter.

Snittet er enkelt og uniforminspirert med detaljer a`la 1970-tallet. Stilen er minimalistisk og overdreven på samme tid.

Nøkkeltrender
  • Fargene går i skygger av hvitt, varme beigetoner, korall, vannfarger, transparent eller pastellskygger av blå, grønn, rosa og gul. Neon gjør også sin retur.
  • Mønstre vil gå i blomsterformer, prikker, striper, botanisk design, kunstinspirerte mønster og prints, dyremønster og grafiske prints.
  • Stoffene vil være en miks av naturlige stoffer sammen med syntetiske og organsiske materialer. Snøring, transparent eller teksturstoffer henger sammen, skinnende stoffer som silke og polyester er hot, solblekede og "utslitte" stoffer er kult, klassisk bomull, lin og tynn denim er in.
  • Detaljer som å ha blusen oppi buksen, opprullede bukseben og ermer er viktig. Det samme er trekvartlengder, krager, ballerinahalser og uniform-detaljer.
  • Nøkkelplagg er vide eller smale blyantskjørt i kne eller ankellengde. Kjoler med volum i 50-tallsstil med tydelig markering av livet, skjortekjoler er hot. Blazer, romantiske bluser og skjorter, t-skjorter, opprullede chinos eller avslappet linbukse.
  • Accessories som belter, clutch-vesker, øreringer, armbånd og skjerf er viktig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning