Vårens jeansmote

Jeansmoten vil bli preget av to sterke trender denne våren. Sjekk hvilke her!

Publisert Oppdatert
De helt smale skinnyjeansene har regjert i motebildet de siste årene, men denne våren kan du gjerne dra frem slengbuksa.

70-tallsstil

Salgsansvarlig hos ONLY Norge, Ida Kristin Jensen, forteller at slengjeansene med såkalte flared legs er den mest synlige jeanstrenden i år;

- De skal ha høyt liv i kjent 70-tallsstil, og da passer det fint å kombinere denne typen jeans med for eksempel en rutete skjorte nedi buksen, tipser Jensen.

Fashion Manager ved Polhem, Matilda Hovik, er enig;

- Jeans i 70-tallsstil eller med helt rette ben og høyt liv, blir viktig i vår. De er fine å kombinere med en oversized, strikket genser nedi, sier Hovik.

Vil du ta 70-tallsstilen enda ett hakk videre, mener Jensen at du kan kjøre på med en heklet vest og stor solhatt.

Les også: Lekker vårmote

Les også: Utnytt garderoben din maksimalt

Les også: Ring er tingenFokus på livet

- Ellers så kan man tone den ned med en kul t-skjorte inni. Til slengbukser er sko med hæl et must siden slengen da kommer til sin rett, sier hun.

- Det er fint med en vanlig singlet eller t-skjorte med mye smykker for å pynte antrekket opp. Ellers er en tunika som du putter nedi buksen flott siden det er viktig å få frem livet når buksen er videst nede, tipser Hovik.

Ikke alle føler seg like komfortable med at slengbuksetrenden er tilbake, og begge ekspertene mener at looken er mest flatterende på høye kvinner, som samtidig har former;

- Trenden passer nok aller best til de som har litt høyde og hofter, hvis ikke kan man bli litt "borte" i buksa, sier Jensen.

Gå for ankeljeans

Hvis du synes at jeans med bootcut blir helt feil på deg, er det stor sjanse for at du vil føle deg mer komfortabel med den andre store vårtrenden som gjerne er smalere og stopper lengre opp på bena; ankeljeans.

- Ankeljeans er kjempekult til boots og raggsokker som stikker opp. Dette kan man bruke i de månedene hvor man fortsatt må gå med litt varmt skotøy, sier Jensen.

Slitt vask

Vasken på vårjeansene vil i følge Jensen for det meste være helt ren, men som vanlig blir jeansen lysere når vi går mot lysere årstid.

- På baggy jeans skal det se ut som om man har brukt jeansen i flere år. Det skal være "breaks" på buksa, altså at det skal se ut som du har prøvd å lappe sammen et hull, sier hun.

Om du fremdeles helst har lyst å gå i skinnyjeans, trenger du ikke fortvile.

- Skinnyjeansen har veldig mange trykket til brystet sitt, og gjerne en som er deilig og myk med mye stretch i, så den blir nok med oss videre, trøster Jensen.

Hovik er sikker i sin sak;

- Jeg vil aldri legge bort mine skinnyjeans. Jeg kommer kanskje til å bruke de litt mindre i vår, men de vil alltid finnes i motebildet, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning