Vakker vinterhud

6 steg mot en friskere look!

Publisert Oppdatert
I Norge er det som regel kraftig forskjell på de fire årstidene, noe som kan tære på ansiktshuden. Og i takt med at sesongene endrer seg, bør du ta en vurdering av makeup-og pleierutinene dine. Ikke la vinteren ta knekken på utstrålingen din!

Kjendismakeupartist Kim White forteller til nettstedet Ivillage.com hvordan du skal gå fram for å se best mulig ut når været er kaldt og grått:

Gode kremer

Vinteren gjør behovet for god hydrering mye større enn ellers i året, så nå gjelder det å ha gode kremer og lotions stående lett tilgjengelig på baderommet. Vær nøye med å påføre morgen og kveld etter rens, ha gjerne en håndkrem stående på jobben også slik at du kan påføre etter behov.

Husk solfaktor

UV-stråler er like skadelig om vinteren som om sommeren, og selv om vi ikke ser så mye til solen på vinterstid kan det være fornuftig å bruke en dagkrem med solfaktor. På sommeren bør du i tillegg påføre solkrem i løpet av dagen.

Myke lepper

Hvis du er plaget med tørre lepper, kan du mikse deg en liten fuktighetsbombe. En del honning og tre deler sukker smøres på leppene jevnlig.

Heldekke

Sørg for at du dekker alle flater som har behov for pleie. Vinterhud er ofte plaget med rødhet, dehydrering og flassing. Finn en foundation som er spesielt tilpasset vinterhud, eller enda bedre; gå uten!

Gråt rene tårer

Om kald vind får øynene dine til å renne, sørg for at du går med vannfast maskara slik at du ikke blir svart over hele ansiktet. Beskytt også gjerne ansiktet med et skjerf de kaldeste dagene.

Glød

Enten du velger å gå for en runde med selvbruning før helgens bytur, eller du ønsker en midlertidig mørkere look, har du mange gode produkter å velge i mellom. Solpudder kan også brukes på vinteren, sørg bare for å ikke overdrive bruken.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning