Vakker uten sminke!

Lei av å pynte deg hver morgen? Slik slipper du det!

Publisert Oppdatert
Sminke kan brukes til å dekke over urenheter, jevne ut linjer, røde eller brune flekker, fremheve våre beste trekk som øyne, munn eller kinnben. Men det hadde jo virkelig vært deilig å gå ut døra om morgen uten sminke, hadde det ikke?

Strålende hud

Problemet for mange er at når man først har blitt vant til å sminke seg, er det utfordrende å gå ut døra uten sminke! Så hvordan skal man egentlig klare det?

Vi spurte kvinneguidens makeupekspert Mette Langseth om dette.

- Det mest grunnleggende som skal til for å se bra ut uten sminke, er å ha en velpleid og strålende hud. Invester i gode produkter som er tilpasset din type hud. Gå gjerne til en hudpleier for å ta en

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

ansiktsbehandling og for å få råd og tips til behandling av din hud. Nå etter en hard vinter er det viktig å få skrubbe vekk all den tørre og livløse huden og tilføre næring i form av ulike ansiktsmasker, da særlig fuktmasker, mener Mette.

Bryn og vipper

Synes du at øynene dine forsvinner litt uten maskara, liner eller skygge? Makeupartisten foreslår at du da enten får farget vipper og bryn hos hudpleier eller på frisørsalong, eller at du kjøper hjemmefarge og farge det selv.

- Om sommeren er dette veldig greit, siden man slipper å tenke på at maskaraen renner i sommervarmen eller på stranda. Når jeg farger mine vipper, pleier jeg alltid å la noe farge komme på øyelokket, slik at fargen lager en naturlig eyeliner. Perfekt, sier Mette og fortsetter;

- Personlig synes jeg det er viktig at øyenbrynene er velpleid og formet. Bruk en pinsett og napp de i underkant, eventuelt mellom brynene om man har hår der. Om brynene er veldig lyse, kan det også være fint å farge dem. Få noen andre til å hjelpe deg med vippene om du er usikker, slik at du ikke ender opp med et katastrofalt resultat av for mørke eller overnappede bryn, tipser hun.

Vant til mindre sminke

Er du vant til å gå med sminke hver dag tar det litt tid å være komfortabel med å gå helt uten foundation eller concealer:

- Øv deg på å bruke mindre og mindre makeup. Når sommeren kommer, vil de fleste av oss helst bruke så lite makeup som mulig, slik at huden kan puste og at vi kan få en jevn brunfarge om man er på stranda. Ha noen dager hvor du ikke bruker concealer eller foundation på huden, men bare øyemakeup. La etterhvert disse dagene bli fler og fler og til slutt vil du forhåpentligvis ha bli vant med dette. Jeg pleier å droppe hverdagsbruken av foundation og concealer om sommeren og heller kun bruke eyeliner i en sprek farge og maskara. Bruk eventuelt et hint av solpudder eller highlight på kinnbena og neseryggen om du skal få en liten glød, sier Mette.

Sommeren er altså en strålende tid å kutte ned på makeupen. Men er det egentlig OK å gå på fest uten makeup?

- Dette er jo veldig individuelt. Noen, inkludert meg selv, føler seg veldig ukomfortable om de ikke har på seg noe makeup. Andre kan synes det er helt OK å ikke bruke noe makeup. Svaret er nok at det er helt OK å ikke bruke makeup på fest om du fortsatt føler deg komfortabel, sier makeupartisten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning