Vakker hud til nyttårsfesten

Kvinneguidens makeupekspert forklarer hvordan du får sminken til å holde hele kvelden.

Publisert Oppdatert


Dramatiske øyne ser fantastisk ut på fest, men det hjelper lite å kunstferdig sminke øynene dersom huden ikke er ren, pen og vakker.

-Gi huden fuktighet

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

En plettfri hud er som regel det viktigste for kvinner når de sminker seg, og her finnes det mange tips og triks for å skjule, jevne ut og matte ned. Kvinneguidens makeupekspert, Mette Langseth, forteller at du må tenke hudpleie før du skal sminke huden din;

Les også: Video: Ble nye med Kvinneguiden!

Les også: Ekspertens sminketips

Les også: De beste øyenskyggene- Tenk fukt, fukt og atter fukt! Vinterhud blir tørr og flasser lett, dermed er det veldig vanskelig å få makeupbasen til å sitte jevnt på huden. Et godt tips er derfor å først peele huden, deretter legge en fuktighetsmaske på ansiktet i 15-20 minutter. Så kan du smøre et fuktighetsserum på huden før du legger på fuktighetskrem, tipser Mette.

Perfekt base

Når huden er renset, peelet og fuktet, har du et godt grunnlag for å begynne med selve sminken;

- Start med å legge en primer som enten matter ned eller gir ekstra fukt, alt etter ditt behov. En grønn primer kan hjelpe deg å dekke over røde områder, sier Mette.

Deretter tipser hun:
  • Bruk en flat foundationkost og legg en flytende foundation over områdene du vil jevne ut. Du behøver ikke bruke foundation i hele ansiktet, tenk at du skal jevne ut huden mer enn dekke den.
  • En flytende foundation er dekkende enn en mineralfoundation og passer godt på fest.
  • Er det områder du trenger å dekke litt ekstra kan du bruke en concealer.
  • Avslutt med et mattende kompaktpudder, dette "fester" sminken og matter ned blanke partier.
  • For å skulpturere og fremheve kinnben, bruk en rosa rouge som du lett sveiper over på øvre kinnben. Dette ser mer naturlig ut enn solpudder som kan bli for mørkt på en lys vinterhud.


Les mer på Mette Langseths hjemmeside.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning