Unngå sminkefella

- De fleste kvinner sminker seg altfor mye, sier makeupartist. Her får du tipsene.

Publisert Oppdatert
Hvordan legger man egentlig en "naturlig" makeup? Hvordan sparer man på pudderet? Skal maskaraen egentlig "pumpes" opp og ned i beholderen? Vi spurte makeupartist Monika Jensen.

- Den største feilen kvinner ofte gjør er at de legger alt for mye sminke. Det lønner seg alltid å starte med litt og bygge seg sakte, men sikkert oppover. Slik at man ser naturlig og fin ut, og man unngår at man ser ut som man har en maske i ansiktet, forklarer Jensen til Kvinneguiden.no.

Makeupartisten mener at feil fargevalg også kan bidra til at makeupen ikke ser like fin ut. Dermed er det mengder og farger som de fleste feiler med.

Les også: - Alle kler lilla

Les også: Sexy vintersminke

Les også: Plettfri partysminkeJensen mener at det viktigste for å få til en pen og holdbar makeup, er å først legge en god base med primer, foundation og concealer. Avslutningsvis anbefaler hun å forsegle makeupen med et pudder. - De fleste er ganske generøse med pudderet, noe som absolutt ikke er nødvendig. Pudderet skal egentlig bare sveipes lett over slik at huden ikke ser blank ut. For å forhindre at sminken "renner", sveiper du forsiktig litt pudder opp fra pudderboksen, for så å lett pudre huden, sier hun. Pudre lett over med et transparent pudder når huden begynner å bli blank eller når man føler at sminken smitter av litt, ofte er det ikke mer som skal til, sier hun.

Naturlig sminket

En perfekt lagt makeup er en makeup som egentlig ikke synes. For å få en foundation til å se naturlig ut er det absolutt viktigste å finne riktig farge.

- Dette kan du gjøre ved å legge litt foundation på kjevebeinet, let etter en variant som er lik din hudtone. Igjen så er det veldig viktig å påføre litt og litt slik at det ser lett og fint ut og ikke legger seg som en tung maske.

- Påfør flytende foundation med en flat kost eller fingertuppene. Varm gjerne opp foundation med fingertuppene før du legger den, men sørg for å ha rene fingre, sier hun.

Bruk og oppbevaring

Tørker favorittmaskaraen din fort? Dette kan ha flere årsaker, men Jensen mener det i hovedsak dreier seg om to ting. Den ene er at du "pumper" den opp og ned for mye. Bruk en rolig bevegelse, og unngå å presse luft ned i beholderen. I tillegg har stedet du oppbevarer den mye å si:

- Det største problemet som gjør at maskaraen blir dårlig er at den ofte blir oppbevart for varmt.

Makeupartisten forteller at all sminke bør oppbevares kjølig.

- På badet kan det fort bli for varmt hvis man har varmekabler på. Jeg anbefaler å oppbevare sminken et annet sted enn på badet. Du behøver absolutt ikke å legge sminkepungen i kjøleskapet, men et sted med normal eller kjølig romtemperatur er det beste for sminken, sier Jensen. Pudder4-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning