Ubalansert hud? Dette gjør du feil

Enten du har tørr eller fet hud gjelder én ting. Hudekspert tipser deg.

Publisert Oppdatert
Huden er vårt største organ og fortjener derfor skikkelig pleie. Undersøkelser viser at en vakker ansiktshud er det viktigste for kvinner, og problemene vi opplever er i mange tilfeller skapt av oss selv.

Til DIN hud

Vi møter hudtrainee hos Lancôme, Markus Zitting, i forbindelse med Lancômes lansering av kremen Genefique Nutrics, som skal passe spesielt godt for en tørr, nordisk hud.

- Den vanligste feilen kvinner gjør, er å bruke samme rense-og pleieprodukter som venninnen eller kollegaen sin. De har gjerne anbefalt produkter til hverandre som fungerer fint på seg selv, men som for eksempel er helt gale produkter til venninnens hud, sier han.

Les også: Dette skader huden

Les også: Slik blir huden din vakker

Les også: Viktig redskap for hudenZitting anbefaler at du begynner med å få en hudanalyse på ansiktet ditt. Å prøve utallige hudpleieprodukter uten å vite om de passer din hud er i beste fall lite økonomisk, og i verste fall kan du oppleve at huden gjør opprør. Da lønner det seg heller å gå til fagpersoner; enten en hudpleier som kan gjennomføre analysen med en spesialmaskin, eller du kan stikke innom et parfymeri hvor egnet personal kan undersøke hudtypen din. Neste steg på veien er da å få riktige produkter til din hud.

- Det viktigste er å finne ut hvilke renseprodukter og hvilken dag- og nattkrem som passer din hud og hudtype, sier Zitting.

I tillegg understreker han viktigheten av rens hver dag.

- En del kan bli for late med renserutinene, dette går utover huden. Husk alltid å rense hver morgen og kveld, uansett hvor trøtt du er.

Eksfoliering

Hele 40 prosent av skandinaviske kvinner sliter med tørr hud året rundt, og mange opplever en forverring i vintersesongen. Tegn på tørr hud er at den føles stram og ubehagelig, er lett rød og irritert samtidig som den klør.

Zitting forteller at for å balansere huden mot det normale, bør du eksfoliere noen ganger i uken slik at du fjerner døde hudceller på overflaten samtidig som du stimulerer de nye hudcellene og hjelper de til å holde bedre på fuktigheten.

Dette gjelder også om du er plaget med fet hud;

- Du bør også eksfoliere huden noen ganger i uken om du har fet hud, på denne måten motvirker du hudormer og kviser fordi du fjerner de døde hudcellene på overflaten som kan tette porene, sier han.

Kjennetegn på sunn hud

Uansett hvor plettfri hud man har, går man alltid igjennom hormonelle perioder hvor huden er ekstra sensitiv. Da handler det om å forsøke å normalisere tilstanden slik at huden går tilbake til en jevn balanse.

Lurer du på om du faktisk har en sunn og balansert hud? Zitting forteller at du kan se etter følgende:
  • Gløden i huden skal være slik at den reflekterer sollyset utendørs og ikke er for matt eller for blank.
  • Huden føles ikke stram når du smiler og gjør grimaser.
  • Du har ikke kviseutbrudd, klør eller opplever rødhet i huden.
lancome220
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning