Trendalarm!

I vår er det øynene som får fullt fokus.

Publisert Oppdatert
Du behøver ikke kjøpe deg ny garderobe for å friske opp imaget ditt, ta heller en titt på hvordan du vanligvis sminker deg.

All-over kajal

En av vårens og sommerens definitive trender er kajal. Det er en skikkelig rock'n'roll-trend og du skal helst bruke svart eller en annen mørk kajal. Streken skal være både på våtkanten og på vippekanten og skal dras lett ut fra ytterste øyekrok og litt ut på sidene.

Dette blir en veldig tydelig og markert strek, og det er ikke sikkert at den passer alle. Om du heller vil ha en mykere look, kan du absolutt gå for dette også. Da softer du streken med en lysere øyenskygge på nederste vippekant, eller du kan prøve deg frem med fingertuppene for å mykne streken.

Pastelløyne

Til våren er det passende med duse farger, og makeup-trenden er intet unntak. Dette er også en trend som passer deg som vil gå for en annen trend enn sterk kajal. Du bruker metalliske øyenskygger, gjerne i rosa, mintgrønn, lysblå eller korall.

For å få looken til å passe til hele ansiktet kan du også prøve å bruke en blank lipgloss som du blander med en av de varme øyenskyggene du måtte ha og smøre på munnen.

Prikken over i'en er en lett shimmerbase på øvre delen av kinnbena og litt rundt øynene for en vakker ramme.

Riktige øyenbryn

Kvinneguidens makeupartist Mette Langseth, viser deg på web-TV hvordan du former øyenbrynene dine riktig, dette er en viktig detalj i år.

Det du må tenke over før du napper i vei, er at du skal unngå overplukking, og alltid nappe fra undersiden av brynet, ikke fra oversiden.

Det kan hjelpe å få litt veiledning på en salong, gjerne få noen andre til å nappe for første gangen for deg. Hvor tykt eller tynt brynet ditt skal være, kommer an på ansiktsform og øyeform. Har du for eksempel et rundt, firkantet eller fyldig ansikt, prøv å forme brynene dine lett buet med lengde, og unngå tynne bryn. Har du store, mandelformede øyne passer det med litt mer kantete bryn, men har du små øyne bør du holde deg til slanke og tynne former på brynene slik at øynene ikke forsvinner.

Liker du å farge brynene dine er det viktig å være myk med pennen og ikke tegne for hardt, hold deg til området med hår, ikke strek på bar hud. Det er også mulig å farge brynene permanent på en salong, dette gir en fresh og naturlig look. Pastellfarger.JPG

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning