Ta vare på vinterhuden

Vinteren er hard for huden. Slik pleier du ansiktet best mulig!

Publisert Oppdatert
Kulde og bitende vind kan sette dype spor i huden. Her gjelder det å pleie kroppens største organ på måten den fortjener!

Her er noen av våre tips:

Daglig rens

Du bør rense huden din to ganger om dagen, morgen og kveld. Men du må være forsiktig med for sterke produkter, om vinteren kan det være nok å bare skylle ansiktet med lunkent vann om morgen etterfulgt av fuktighetskrem og heller bruke rensemelk og krem om kvelden.

Fuktighet

Det er viktig å velge en god fuktighetskrem som passer din hudtype enten den er tørr, fet eller en blanding. Dette er uten tvil det viktigste du gjør for huden din om vinteren.

Dagkremen bør være en krem som inneholder solfaktor uansett årstid og som samtidig er lett og god på huden. Om vinteren blir huden ekstra tørr og da er det greit å ha med seg fuktighetskrem og spray i vesken så du kan påføre litt mer utover på dagen. Samtidig kan det godt hende du bør ha rikere dagkrem om vinteren enn du har om sommeren. Om natten bør du bruke en fetere krem.

Leppepomade

Du må ikke glemme at leppene dine også trenger fuktighet. Lepper sprekker lett i kulden og derfor er det lurt å ha med seg en god leppepomade eller leppekrem. Den må gjerne inneholde vitamin E for god elastitet.

Mot miljøskader

Det kan også være lurt å høre med en hudpleier om en god krem som beskytter mot miljøskader. Om vinteren blir luften ofte ekstra støvete og været tørt.

Eksfoliering

Om sommeren kan huden lett bli blank og oljete. Men om vinteren blir huden lettere tørr og derfor er den mer utsatt for tidlige linjer og rynker. Dessuten blir huden ofte mer grå og livløs.

Her hjelper det med eksfoliering og du bør gjennomføre en god, forsiktig skrubb to ganger i uken om vinteren. Eksfoliering fjerner døde hudceller og tillater huden å absorbere mer fuktighet.

Drikk mye vann

For å unngå dehydrering kan du drikke et glass varmt vann med sitron. Det kan friske opp kroppen innenfra og gir hele systemet en kickstart, inkludert leveren og galleblæren. Det betyr at kroppen din lettere klarer å rense blodet og kvitte seg med toksider som er årsaken til dårlig hud.

Nok søvn

Dette kan ikke understrekes nok. Søvn er utrolig viktig for at kroppen skal samle energi og nye krefter. Mangel på søvn vil påvirke kroppen din negativt i lengden. Om du ikke får nok søvn vil verken kroppen eller cellene dine (inkludert hudcellene) få sjansen til å fornye seg like raskt. Dessuten blir du mye mer utsatt for tidlig aldring. Du bør sove mellom åtte og ni timer per natt.

Hender og fingre

Ikke glem hendene dine! De er svært utsatt om vinteren og huden sprekker lett. Det er enda verre om du i tillegg gjør mye husarbeid der hendene kommer i kontakt med såpe og vann.

Ha en god håndkrem stående ved siden av deg hver dag som du kan smøre deg med etter at du har vasket deg og ellers. ansikt2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning