Sunn og fresh

For å se bra ut, må du føle deg bra. Kostholdet er kroppens viktigste medisin!

Publisert Oppdatert
Det finnes utallige kjerringråd og eksperttips, vidunderkremer som lover underverker og slankekurer som lyver deg rett i ansiktet. For den beste måten å holde seg ung og frisk på, er å ha kontroll selv!

5 supertips

Uansett hvor mye vi vrir og vender på det; de fleste av oss ønsker å se bra ut. Og det hele begynner med helsen vår og hva vi putter i oss. Her får du noen kjappe tips.

1. Næring og kosthold spiller en stor rolle når det gjelder din generelle helse og velvære. Den absolutt viktigste medisinen til en frisk kropp og et vakkert ytre er det du putter i deg av mat og drikke!

2. Feilernæring kan gjøre immunforsvaret ditt svakere, forsinke legelsesprosesser på skader i kroppen, gjøre deg mindre mobil og redusere hjernens mentale funksjon.

3.For å holde på en god helse, bør du redusere det totale fettinntaket ditt til 30 prosent eller mindre av de totale kaloriene du får i deg. Mettet fett er hovedsakelig fett fra animalske produkter. De fleste av oss får i oss mye mer mettede fettsyrer enn anbefalt.

For å redusere inntaket av mettede fettsyrer er det viktig å bytte fra fete til magre varianter av meieri- og kjøttvarer, og hold deg unna hardt smør. Mettet fett bør bare utgjøre en tredjedel av ditt totale fettinntakt. Du bør også begrense salt - og alkoholinntak så godt som du klarer.

4.Enumettet og flerumettet fett som kommer fra planter, for eksempel matolje, myk margarin og fisk er det sunne fettet vi kan spise mer av. Sørg for å spise olivenolje, nøtter eller for eksempel avocado for å smøre kroppen skikkelig.

5. Du bør prøve å unngå helmelk og melkeprodukter som iskrem, ost og smør om dette gir deg en vond og urolig mage.Kilde: gi.org/patients, matportalen.noNyttige tjenester

FORUM

Underholdning