Store føtter?

Du er langt fra alene om å lete etter store nok sko, få flere tips her!

Publisert Oppdatert

Hverdagen for de med ekstra store føtter er ikke alltid like enkel. Men leter du på de rette plassene, kan du finne sko til enhver størrelse!

 

Flere butikker

I butikken Store Sko i Oslo finner du både dame- og herresko i alle slags fasonger og farger. Størrelsene går som regel opp til 44,5. I motsetning til mange andre butikker med store sko, er ikke prisene spesielt mye høyere enn i vanlige skobutikker.

 

Internett har gjort det langt mer praktisk og billigere å selge sko, og det florerer av nettbutikker som selger ekstra store sko. Store Sko har for eksempel også en nettbutikk, hvor du kan bestille skoene rett hjem i postkassa.

 

Converse.com er en annen nettbutikk som også selger sko i størrelse 42 og oppover.

 

De fleste skokjedene har nå fått øynene opp for litt større føtter, men hos de fleste stanser likevel størrelsen på 42 i dameavdelingen. Og det er ikke mange par til salgs i denne størrelsen.

 

Interesseorganisasjon
Interesseorganisasjonen for folk med store føtter, Storfoten, har som formål å spre informasjon om hvor du kan få tak i sko for store føtter. Nettsidene deres inneholder en forhandlerliste, hvor du finner alle butikker som selger store sko i landet. Via nettsiden kan du også diskutere føtter, sko og forhandlere med andre brukere.

 

En av drivkreftene bak Storfoten, Wenche Svendsen, forteller at det ikke er like tabu med store føtter nå som tidligere:

 

- Jeg opplever, med føtter i størrelse 42 1/2 - 43,  at det henger mye igjen fra tidligere år da det var flaut for meg å vise frem de store skoene jeg hadde som ikke var så fine som de andre hadde som hadde "normal" skostørrelse, sier hun.

 

Hun forteller at hun har en tenåringsdatter som også har store føtter, men at datteren ikke ser på det som noe problem. Svendsen tror det handler mye om hvordan omgivelsene reagerer.

 

- Trasig tilbud
Hun synes skotilbudet for de med store føtter i Norge er trasig.

 

- Det er trist at skobutikkene ikke tar inn mer enn en til to par av størrelse 42. Veldig sjelden at de har størrelse 42 1/2 - 43.  Er jeg ikke først ute i butikken for å få skostørrelse 42 1/2-43, så blir det rett og slett ikke sko.  Da må jeg bestille sko fra utlandet. Det er flere og flere jenter/damer med store føtter, så dessverre gjelder fortsatt at den som kommer først, får først.

 

fot

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning