Spesialtrening for kvinner

Produsenter av treningstøy har begynt å ta spesielt hensyn til kvinner. Tips her!

Publisert Oppdatert
Undersøkelser viser at flere og flere kvinner kjøper løpeutstyr, og de har begynt å se etter funksjonalitet i tillegg til utseende når de er i butikken.

Svetter og løper ulikt

I dag er det flere kvinner som trener regelmessig enn noen gang, og produsentene av treningsutstyr har begynt å ta dette på alvor. Kvinner har blant annet annerledes løpspronasjon, bevegelsesmønster og svettesoner enn menn.

Dette påvirker designet på klær spesiallaget for kvinner og trening, og flere produsenter har utviklet teknologiske løsninger tilpasset kvinners kropp.

Adidas har gjort omfattende utvikling av løpeprodukter spesialtilpasset den kvinnelige delen av befolkningen. Etter forskning, laboratorietester og studier lanserer de nå løpesko og løpeklær laget eksklusivt for løpelystne kvinner.

Den nye skoen, Supernova Glide, har blant annet redusert frontsåle, myknet midtsåle og sentrert hælpute for å minske belastning, øke komfort og hindre over- og underpronasjon.

Kvinnettrening

I tillegg til treningsklær og sko, har sportsgiganter begynt å fokusere på egne treningsformer for kvinner.

Reebok samarbeider med underholdningsselskapet Cirque Du Soleil og lanserer en ny form for trening.

Jukari Fit to Fly er en times lang øvelse som skal passe til alle kvinner uansett hvilket nivå man er på. Treningen innebærer et spesialdesignet utstyr som kalles FlySet.

Øvelsen gir en følelsen av at man flyr, samtidig som man bøyer og tøyer kroppen ved styrke, balanse og coretrening.

Avdeling for kvinner

Sportskjeden Löplabbet åpnet mandag denne uken egen kvinneavdeling i Bergen og blir dermed den første butikken i Norge som følger etter Löplabbet i Sverige som lenge har hatt en egen butikk for damer i Stockholm sentrum.

- Vi merker at etterspørselen av treningsklær og treningsutstyr har økt fra kvinner og det er også derfor vi nå utvider. Tilbakemeldingene har vært positive og damene er glade for at de nå har mer utstyr og kvalitet å velge i mellom, sier Lorentz Andersen ved butikken i Bergen.

Han forteller også at Löplabbet vektlegger funksjonaliteten på treningsklær og sko til kvinner ved siden av pent design.

- Utstyr for kvinner er annerledes fordi kvinner har mer former, klærne er derfor også mer svingete med mer fasong. I tillegg er materialene laget slik at svetten lettere absorberes og klærne blir derfor ikke tunge og våte, sier Andersen til Kvinneguiden.

Brit-Helen, butikksjef i Bergen, gleder seg til å få mer plass og kunne tilby nåværende og fremtidige kunder enda mer spesialiserte produkter.

- Det blir spennende for både oss og kundene å få mer spesialiserte avdelinger. Med egne avdelinger for kvinner og menn, får vi sjansen til å ha enda større fokus på ytterpunktene. Adidas-short-tee2-320 JukariFitToFly4-jpg320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning