Søtt 17.mai-hår

Hva passer best til bunaden? Vår hårekspert tipser deg!

Publisert Oppdatert

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (26) som er daglig leder ved Think Hairwear i Bergen og frisørlærer ved Norsk Frisørskole. Hun er Kvinneguidens hårekspert.Hos oss får du mange gode hårtips fra den glade frisøren.

Vil du tre på deg bunaden, er det viktig med riktig tilbehør. Bunaden er klassisk, tidløs, nasjonalromantisk og høytidlig på samme tid - da bør også håret stå i stil!

Et absolutt IKKE er stort tupert hår med mye spray og fiksfakseri, samt overdrevent tilbehør. Selv om du ikke har tenkt å gå i bunad, er tipset fra Kvinneguidens hårekspert, frisør Sølvi Bjørnevoll, å holde frisyren enkel og søt på 17.mai.

- Bølger og krøller er pent til bunaden, men jeg synes du kan la tuperingsbørsten og sprayen få hvile. Rotete stort hår er flott til fest, men kanskje ikke til bunaden, forteller Sølvi.

Vil du gjøre noe med håret passer fletting og tvinning godt til både bunad og annet festtøy:
  • Et lite tips kan være å flette hele lengden din og rulle den opp bak. Fest med fliseklemmer og du har en kjempeenkel, flott frisyre.
  • Sats på enkelt hår. Fest luggen bak, tvinn den eller flette den.
  • Sett håret opp på ene siden slik at det blir lett asymetrisk, eller løft håret bak slik at du får en hestehale og la noe hår dekke strikken ved at du ruller hårstråene rundt strikken.
  • Naturlig makeup

    Sølvi mener at du også på sminkefronten skal satse på det naturlige.
  • Selv har jeg en bunad som er ganske så fargerik, derfor bruker jeg mer nøytrale farger på makeup og satser på enkelt hår.
  • Makeup i jordtoner, grå og beige er flott, lett foundation og rouge passer fint. Bruk litt maskara og nude-gloss på leppene, og du er klar!
  • Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning