Sommerfargene som funker

Hva er vakkert til blå eller brune øyne? Tipsene får du her.

Publisert Oppdatert
På 80-tallet var det helt OK å sminke seg med knallblå øyenskygge. Det er det nå også, men på en litt annen måte.

Bronse- og korallfarger

For det handler fremdeles om farger, masse farger! Og i sommer er det samtidig viktig at makeupen skinner, er glossy og glødende.

En av Bodyshops makeupartister besøkte i Oslo forrige uke for å vise frem sommertrendene. Her er noen av skjønnhetstipsene:
  • Om sommeren er det flott dersom huden får være så naturlig som mulig. Bruk derfor lett foundation uten olje, og gå gjerne en eller to toner mørkere når huden får farge fra solen.
  • Deretter står du fritt til å leke deg med solpudder i bronsefarge og gjerne med skimmer i, men det er viktig å ikke overdrive med påføringen. Smil bredt og bruk en stor kost til å legge solpudderet med store sirkler i kinnene. Deretter bruk lette strøk for en liten 'touch up' i pannen, på haken og på neseryggen - ikke på nesetippen!
  • Husk at huden skal se ut som den gløder, ikke som om den er oransje, så påføre med forsiktige og lette bevegelser.
  • I sommer ser det flott ut med aprikos-og bronsefarger som øyenskygge på en solbrun hud. Ferskenfarger står også flott til blå øyne og fungerer som komplimentærfarger for å fremheve kontrastene. Det motsatte blir knæsje farger som blå og grønn til brune øyne.
  • Bruk øyenskygge bare på selve øyelokkene, ikke påfør mer farge opp mot brynet - dette blir for 80-talls og for mye.
  • Du må gjerne bruke fargerik øyenskygge om dagen, men ikke smink deg under øynene, det passer best til kvelden med en sotet look.
  • Hvis du holder deg til maskara øverst og dropper laget med maskara på de nedre vippene, vil dette gi øynene et løft. Maskara på de nedre vippene får øynene til å se tunge ut - og du får en eldre look.
  • En bronselook i ansiktet passer godt sammen med korallfarger, lilla, grønn og plumme på øyelokkene. Bruk en highlight på øyebrynsbenet og under øynene for å åpne opp. Dette i kombinasjon med en lipgloss i en kald farge gir en sexy look.
  • Vi beveger oss mer bort fra øyenbrynspenner og mer over på øyenbrynspudder som påføres med myk kost. Dette gir et mykere uttrykk. Bruk to nyanser, litt lysere farge innerst og litt mørkere farge ytterst på brynet, men la overgangen være myk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning