Sommerens skjønnhetstips

10 tips å ta med seg i ferien!

Publisert Oppdatert
Huden og sminken oppfører seg annerledes på sommeren enn på vinteren, for eksempel kan den nydelige øyenskyggen du fikk til jul plutselig se merkelig ut på solbrun hud.

Men ikke bekymre deg, det er mange grep å ta om skjønnhetsproblemene man opplever om sommeren, her får du 10 tips!

Farg håret

Sol og saltvann gjør sitt for å tørke ut håret og fjerne mye av fargen. Derfor er det en god idè å ta turen til salongen og friske opp fargen. Gå for en helt ny farge, eller gjør et subtilt grep med striper. Striper passer bra da solen er med på å bleke håret om sommeren. Ta gjerne en glansvask i tillegg, men avslutt med en god kur for tørt hår.

Fuktighet med farge

Om du "må" bruke foundation, skal du satse på en fuktighetskrem med litt farge i. På den måten får du en frisk brunfarge fra solen, og du unngår "maskelooken". Om du helst vil bruke både foundation og pudder når du skal ut på byen om kvelden, husk å bruk en farge som passer sommerhuden din, den er sannsynligvis annerledes enn vinterhuden.

Neglelakk

Om du viser frem tærne dine, passer det med en lekker neglelakk. Gå for lyserosa som passer alle og ser bra ut mot brun hud.

Beskyttelse

Studier viser at kvinner bruker solfaktor i ansiktet, men glemmer halsen, brystet og hendene. Dette er områder som utsettes for like mye sol som ansiktet, så pass på å beskytte deg også her - med minst faktor 15!

Riktig BH

Sommerkjoler er behagelige og lekre, men sørg for å bruke en BH som holder puppene pent på plass og med stropper som matcher kjolen!

Selvbruning

Selvbruning er en kjapp måte å friske opp fargen på, som attpåtil ikke skader huden slik som solen. Men husk på å velge riktig farge til din hudtype, og vær nøye med påføringen! Unngå stygge og ujevne streker, eller oransje ben, det er ikke særlig pent.

Behold sminken på

Om sommeren kan sminken smelte av huden og skape ujevnheter. Øyenskyggen renner, maskaraen smitter av, pudderet blir flekkete i takt med den økende svettemengden og alt blir bare rot! En løsning for å unngå alt dette kan være å først påføre fuktighetskrem på øyelokket, så mattende pudder over og deretter avslutte med øyenskygge. Du kan også bruke en vannfast flytende eyeliner samt vannfast maskara, det gir et våkent blikk som varer.

Skinn i vei

Blank, gyllen hud kan være nydelig, så du trenger ikke overpudre huden din. Et annet alternativ er mattende papir som du klapper forsiktig over T-sonen.

Rosa kinn

Lite ser mer naturlig ut om sommeren enn sunne, rosarødmende kinn. For å få denne looken påfører du først litt bronsepudder på panne, neserygg, hake og på kinnbena, og deretter jobber du rundt med kosten på kinneplene med litt rosa rouge.

Bort med håret

Om sommeren er det praktisk å få håret bort fra ansiktet. Håret kan festes i hestehale, løs hårball, flette, eller bare samles løst med et silkebånd.sk4-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning