Sommeren avlyst?

Slik kan du kle deg for plutselig værskifte!

Publisert Oppdatert
I Norge er vi som regel i fyr og flamme når vi får skikkelig sommervær, og heller sure og gretne når varmen plutselig går sin vei..

Værskiftende mote

Men, et ustabilt eller skiftende vær behøver ikke legge en demper på en ellers så god dag eller kveld!

Her handler det om å kle seg praktisk og likevel beholde sin elegante personlighet og stil i hva man velger å gå med. Er det sol når du går ut døra, men utrygt for regn?

Tenk over dette;
  • Det er sommer selv om solen forsvinner. Luften blir lummer og fuktig når det begynner å regne, men det er fremdeles mildt. Ikke kle på deg for mye om du skal ut å shoppe, på byen for en drink eller gå til jobben. Du kan lett bli varm og svett, og det blir bare ubehagelig med for mye klær å dra på.
  • Et godt antrekk i et skiftende vær, er gjerne et antrekk som også funker i vårmånedene når det begynner å bli mildt og fint ute.
  • Ikke ta med deg eller kle deg i en stor jakke som du tar av deg og blir gående å bære på. En cardigan er helt perfekt i et skiftende vær, den holder deg varm nok og er enkel å bære på om du må ta den av deg.
  • Bruk en enkel t-skjorte, gjerne en trendy med vidt 80-tallssnitt og v-hals under cardiganen, fin å gå med uten annet tilbehør også.
  • Hvis det plutselig begynner å plaske ned er det ubehagelig å bli våt i skoene. Badesandaler er hot akkurat nå og passer perfekt i et slikt vær. Du finner dem i alle farger og de er lette å matche et sommerfresht antrekk!
  • Det er ikke noe stas å bli våt på buksa i regnet. En enkel regnponcho i plast eller gummi er OK å ta med seg i veska, den er ikke tung og tar liten plass. Trekker du en gjennomsiktig poncho over deg, kan alle fremdeles se det kule antrekket under!
  • Har du ikke poncho med deg, kan du skaffe deg en bitteliten, sammenleggbar paraply som du kan legge i vesken og ha med deg i tilfelle regn.
  • Tights- og leggingsmoten er fremdeles en gigahit og utrolig praktisk på mange måter. Tights er behagelige å ha på, dessuten passer det til nær sagt alle anledninger, enten man velger å rocke tightsen opp med en skimrende topp, kle seg ned med en enkel boyfriendskjorte, hive over seg en elegant tunika eller pynte seg opp med en lekker kjole utenpå.
  • Store slouchvesker er hot, her har du plass til mye. I fuktig vær blir både sminke og hår litt vanskelig å ha med å gjøre, så du må gjerne ha med deg "nødutstyr" som mattende pudder, vannfast maskara, hårprodukter, ansiktspray og en lipgloss.
  • Håret blir gjerne bølgete i fuktig vær, men hva gjør vel det når det er supertrendy og kult? La det heller være litt vilt i den fuktige luft. Fall i håret er hot, ha gjerne med saltvannspray!
skinne320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning