Sommer-SOS for hud og hår

Slik får du løst opp i saltvannsflokene, renset ansiktet for sol og sjø, og beholdt sommerfargen lengst mulig!

Publisert Oppdatert
Enten du har vært heldig med været her hjemme, eller dratt utenlands for å nyte sol og sommer; det er på tide å pleie hud og hår tilbake til normalform.

I følge Cassandra Lid, daglig leder ved Paradis Spa, er det veldig vanlig å ha uttørket hud etter en sommer på stranden.

- Ofte blir man veldig stram i masken og tydelig fuktfattig i overhuden. Mange har blitt overeksponert for sol som i sin tid vil gi solskader i form av linjer og pigmentforandringer. Disse vil først fremtre senere i livet, men vi kan ofte se på voksne personer at solkader fra tidligere solingsperioder blir mer synlige nå på sommeren, sier hun.

Hele 90 % av alle aldringstegnene i huden kommer fra solen. For å forhindre rynker og pigmentflekker bør du aller helst bruke sunblock og holde deg i skyggen når solen er sterkest.

- Etter en solingsperiode kan huden kjennes grov, på grunn av fuktighetstapet. For å få den friske huden tilbake etter solingen kan det være fornuftig å ta en ansiktsbehandling og få gode råd om hvilke produkter og videre behandling som kreves for å gjennopprette huden. En fruktsyrekur og en c-vitaminkur er også å anbefale fordi hunden trenger antioksidanter etter mye sol, fortsetter Lid.

Solbleket, matt hår

Også hår og hodebunn får smake solens sterke stråler. Tørt og matt hår og brent hodebunn føyer seg inn i rekken av uheldige solbivirkninger. Oddhild B. Hamre Lødøen, art director i Nikita, har råd:

- Dersom du har brent hodebunn kan en maske for hodebunnen gjøre godt. Denne reparerer og gjenoppbygger fuktighetsbalansen i hodebunnen, akkurat som en hudkrem ville gjort for huden ellers på kroppen. Ellers er en rensesjampo viktig. Denne fjerner rester av salt, mineraler og eventuelt klor. Deretter følger du på med fuktighetsgivende kurer, sier Lødøen.

10 tips til sunn hud og sommerlig hårHår

 • Bruk beskyttende hårprodukter når du er i solen. Disse bør inneholde uv-filter og solfaktor.
 • Et kjemisk behandlet solbleket hår krever faglig kompetanse og gode produkter. Spør frisøren din!
 • Den beste måten å bevare saltvannslooken er med stylingprodukter, som ikke er skadelige for verken hår eller hodebunn. De er også enkle å vaske ut.
 • Noen produkter kan føre til kjemiske reaksjoner både i håret og hodebunnen når håret har blitt utsatt for sol.
 • Husk også å bruke gode produkter i hverdagen. En god sjampo og balsam forsterker effekten av kurer og innpakninger.


 • Hud

 • En god oljebasert ansiktsskrubb fjerner døde hudceller og tilfører fukt.
 • For å bevare brunfargen lengst mulig gjelder det å skrubbe godt, og å tilføre nok fuktighet til kroppen. En god ansiktskrem er et must.
 • Forsiktig bruk av solarium får også brunfargen til å sitte lenger, men vær forsiktig.
 • Gode vaner når det gjelder hudrens og hudbehandling er en forutsetning for å bevare huden og bygge opp igjen huden etter en solingsperiode.
 • En aromainnpakning hos hudpleier er både behagelig og effektivt for å få kroppen tilbake på rett kjøl.

320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning