Sommer i skjørtekanten

Sommerens kjoler henter inspirasjon fra hav og natur.

Publisert Oppdatert
Se for deg blå himmel, turkist hav og duvende blomsterenger. Sett på et par skulderstropper, og vips har du årets kjolemote.

- De romantiske, duse og utvannede blomsterprintene har funnet veien til vårens kjoler, opplyser moteredaktør i Costume, Hege Aurelie Badendyck.

- Fargemessig er det mye duse pastelltoner, offwhite, hvitt eller hudtoner, samtidig som man ser mye vannfarger av turkis- og blåtoner, fortsetter hun.

Kjolemoten preges også av futuristiske elementer.

- Både florlette chiffonstoffer og tykkere materialer har et skinn av metalliske toner som gull, kobber og sølv, forklarer Badendyck.

- Formmessig ser vi asymmetriske snitt og skjæringer, noe som henspiller på 80-tallet. Med 80-tallsstilen kommer også de mer ettersittende minikjolene og bandasjekjolene. Flere designere har lekt med utskårne partier, der huden sniker seg fram, tipser hun til dem som ønsker å kjenne sommerbrisen mellom kjolestykkene.

Og dersom du ikke føler deg komfortabel med å ikle deg verken blått hav eller søte blomster, kan du trøste deg med at kjolen denne sesongen får hard konkurranse av buksedressen.

- Buksedressen er et fint og oppdatert alternativ til aftenkjolen om du skal på fest, sier Badendyck. 1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning