Sminken du trenger i sommer

Body Shops makeupekspert tipser deg om farger, produkter og teknikk!

Publisert Oppdatert
Foto: Body Shop, Love gloss 149 kr, Baked-to-last Bronzer 229 kr.

Når det er sommer og sol, blir ansiktsfargen en annen, man får glød i kinnene og fregnene kommer kanskje frem. Da gjelder det å sminke seg litt annerledes og med riktige farger.

Skimre på riktig måte

Kvinneguiden.no møtte Body Shops makeupartist Karim Sattar som vet akkurat hva du bør gå for i sommer;

- Først og fremst må du tenke beskyttelse, bruk alltid solfaktor over ansiktskremen. Ellers gjelder gode skimmerprodukter når det er sommer, huden skal være skimrende og glødende, men det gjelder å bruke produktene riktig, sier Sattar og forklarer;

- For eksempel skal du ikke bruke concealer lengre ut under øynene enn der du har mørke skygger, det legger seg i linjene dine og fremhever de. Det samme gjelder lysreflekterende penner, primers, foundations eller skimmerskygger - det skal kun legges langs nesevingene, i øyenkroken, på øyenbrynsbenet og gjerne på neseryggen, tipser Sattar.

Liker du skimmer på kinnbena skal du altså bare legge litt rett over benet på hver side og unngå området hvor du har smilerynker.

- Glossy lepper er en sikker vinner om sommeren, og ha gjerne med deg en fuktighetspray med vann som du kan spraye i ansiktet for å freshe deg opp i varmen, fortsetter makeupartisten.

Prøv noe nytt

Karim Sattar mener at kvinner flest burde prøve å droppe alle makeuprutinene som de har tillagt seg i løpet av årene og være flinkere til å utforske nye farger og stiler.

- Mange tror for eksempel at man absolutt skal sminke seg med svart rundt øynene, men faktum er at de aller fleste gjerne kler bruntoner på vipper og våtkant bedre, sier han.

Et annet godt tips makeupartisten sitter inne med, er å bare legge leppefarge på nederste leppe og deretter klemme sammen leppene slik at fargen smitter av på øverste, da får du akkurat nok farge.

- Nydelige farger i sommer er champagnefarger, kobber, bronsefarger, gullfarger, aprikos, olivengrønn, men også limegrønt, isblå og knallrosa. For selv om sommerværet er varmt, betyr ikke det at fargene er det; både himmel, hav og trær får kalde farger, det samme kan gjelde makeupen, sier han.

Karim-Sattar220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning