- Sminke beskytter huden

Det hevder daglig leder ved Oslo Hudpleieklinikk. Få Anne Berit Eides tips her!

Publisert Oppdatert
Huden er for mange det viktigste når det kommer til skjønnhet. Er huden frisk og fin, vil man alltid være naturlig vakker. Men, huden styres av genene, og det er derfor ditt utgangspunkt det handler om.

Ditt ansikt utad

I tillegg er det essensielt med et riktig hudpleiesystem hver morgen og kveld. Rense, behandle og beskytte.

Da L'oréal Paris denne uken slapp sin nye anti-age-serie Youth Code, var også hudpleier og daglig leder ved Oslo Hudpleieklinikk Anne Berit Eide til stede for å fortelle om måter å ta vare på huden sin på.

- En vanlig misforståelse er at en sunn hud er en rynkefri hud. Slik er det ikke. Skjønnhet er kultur, huden er natur og bestemt gjennom genene våre. Huden er samtidig vårt ansikt utad og avspeiler hvordan man trives både fysisk og psykisk, sier hudpleieren.

Huden møter vær og vind, stråling, lufttemperatur, fuktighet, rengjøring, vann og rensemidler og faktorer som hudpleie, papir, kjemikalier og personlig hygiene spiller inn. Dersom man behandler huden hardt og brutalt vil den til slutt miste sin evne til å beskytte seg selv og den vil begynne å ta opp skadelige stoffer utenfra.

Aldri for sent

Hvis du er fortvilet fordi du ikke har behandlet huden din bra gjennom alle år, så skal du vite at det aldri er for sent å begynne å pleie huden som den fortjener. Det er fullt mulig å reversere skader og gjøre huden sunnere.

- Det hjelper å trene kroppen, og det er bedre å begynne å trene når man er 80 år enn å aldri begynne. Om du er 25 år og har røykt lenge, solt deg mye, sovet lite og spist dårlig, vil dette ha satt sine spor i huden. Likevel kan du alltid snu livsstilen din og hjelpe huden på veien, sier Eide til Kvinneguiden.

Uansett hvilken type hud du har; aknehud, fet hud, tørr hud, blandingshud, eksempreget hud, linjer og rynker - det finnes alltid pleie for deg, til og med når du føler du har prøvd alt. Eide mener at du må begynne med å møte en seriøs hudpleier.

- Gå med sminke

Det er forebygging og beskyttelse som er det viktigste du skal tenke over når du begynner jakten på en ren, pen og sunn hud. Og her kommer en overraskelse for mange - det er bra å bruke sminke hver dag!

- Om du bruker foundation og pudder hver dag, er dette noe som faktisk er med på å beskytte det øverste hudlaget mot vær, vind og miljø, særlig om vinteren! Men, det forutsetter selvsagt at du renser huden din hver dag, morgen og kveld, sier hudpleieren.

I tillegg mener hun det er smart å bruke konsentrat på ansiktet etter rens før du påfører litt krem på toppen.

- Du bør også se på livsstilen din. Spis skikkelig mat og ikke junkfood, peele gjerne huden din forsiktig hver dag, hold deg unna solen så mye du kan, og beskytt deg mot stråling og forurensing.

Vil du være brun?

For mange, unge nordmenn er toppen av skjønnhet en brun, vakker hud. Sol trenger vi så absolutt, men ønsker du å holde deg rynkefri så lenge som mulig, bør du ikke ligge lenge i solen og steke deg.

- Jeg anbefaler selvbruning, det er ikke skadelig for huden. Selvbruning gjør det øverste hudlaget av døde hudceller brunt. Problemet med selvbruning er at de døde cellene kan bli harde på overflaten. Derfor er det viktig å bruke peeling før du påfører selvbruning. Det kan være smart å blande selvbruning med bodylotion for et mildere resultat, sier hudpleieren. LOreal-Paris-Youth-Code-Da

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning