Slutt på grusomme hårdager!

Her er triksene du kan prøve om manken slår seg vrang!

Publisert Oppdatert
Det er kanonirriterende å stå i timesvis på badet om morgen bare fordi håret er rufsete, flokete, bølgete på de gale stedene eller bare ikke vil ligge riktig. Men det finnes flere ting du kan gjøre for å få manken til å lystre:

Prøv følgende.

Bakepulver!

I dusjen skal du blande en liten håndfull bakepulver med en god sjampo og sjamponere som vanlig i håret. Bakepulveret skal hjelpe på å få bort ekstra rester fra hårprodukter som spray og skum og i tillegg gjør det håret supermykt!

Style overflaten

Om du sover for lenge og ikke har tid til å vaske håret ditt, kan det hjelpe å bare vaske luggen din lett i vasken. Luggen vil være fresh og da er det ikke så farlig om resten av håret henger i en rufsete hestehale, spray litt volumspray i den og du ser kul ut!

Hårbånd og hårball

Når du har hastverk og ikke har tid til å style håret skal du bare kaste lokkene i en stor hårball, enten ved bruk av strikk eller fliseklemmer. Du avslutter looken med et kult hårbånd eller en hårbøyle.

Volum

Et raskt og enkelt knep er å bøye hodet ditt fremover, rote håret til med fingrene dine og spraye i litt volumspray. Etter dette vil håret se større ut.

Talkum

Du kan prøve talkum i hodebunnen dersom håret er fett og du trenger litt ekstra volum. Du drysser litt pulver i hendene dine og blander det i hodebunnen med fingertuppene slik at håret får et løft.

Varmt og godt

Mange opplever en 'bad hairday' dagen etter at man har vasket det. Hvis du vil tilbake til gårsdagens frisyre, men ikke har tid til å vaske det på nytt, kan du ta på deg en dusjhette når du dusjer. Fuktigheten inni dusjhetten og varmen fra dusjen gjør at håret blir enkelt å style. Blås lett med hårføneren i røttene for å løfte håret litt.

Krøllruller

Om du har noen krøllruller eller en krølltang liggende, bruk de i håret, helst på det øverste hårlaget for å skape volum og spill i håret.

Ballerinaball

Hvis alt håp er ute, og ingenting fungerer, kan du samle alt håret i en ballerninaball eller bibliotekar-ball på hodet. Glatt ned alle småhår på toppen med litt olje og bruk noen lange øreringer til looken. Du kan også sove med hårballen, dagen etter slipper du håret løs for en rett-ut-av-senga-look.

Plastikk

Du får kjøpt gode håroljer og kurer hos alle frisørsalonger. Sett av en kveld til å pleie håret. Bruk en god hårolje i håret, dekk hodet til med en plastikkhette og la det sitte i håret i en halvtime før du skyller ut. Noen oljer skal ikke skylles ut, men du kan likevel sitte med plasthetten på fuktig hår i en halvtime likevel, bare for at oljen skal få godgjøre håret. Dette gjør manken myk og blank.

Riktig skill

Synes du håret plutselig ser kjedelig ut? Bruk kammen din og bytt på sideskillet eller lag midtskill, dette tar noen sekunder og gjør stor forskjell!

Kilde: Ivillage.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning