Slike menn vil vi ha!

Mennene har mye å leve opp til. Vi spurte trendforskerne, slik skal mannen være akkurat nå!

Publisert Oppdatert
Metroseksuell eller macho, myk eller tøff, jålete eller røff? Lett blanding er tidsriktig.

- En allrounder

Trendforsker Michelle Orme forteller at mennene i dag skal være freshe og såkalte metroseksuelle i kombinasjon med gammeldagse machotyper.

- Mange vil ha det til at det nye, store mannsidèalet er tilbake til å være mandig og matcho men samtidig er det viktig at mannen tar vare på seg selv, bryr seg om å se bra ut og bruker mer tid på seg selv, sier Orme til Kvinneguiden.

Trendforsker Christian Kjeldsen er enig og forteller at idealmannen er en som klarer å ivareta sin maskulinitet selv om han også spiller på alle de nye tangentene som å se bra ut, være god til å lage mat, god til å passe barn, være sosial og ha en bra jobb.

- Han er en allrounder. Den nye mannen har likestillingens nye forpliktelser sammen med få av godene. Han skal være maskulin og sjenerøs; gjerne ta hånd om bilen, plukke opp regningen på restaurant og varte opp samtidig som andre forhold i samlivet forventes like, forteller Kjeldsen til Kvinneguiden.

Litt mindre metro

Kjeldsen mener også at interessen rundt den metroseksuelle mannen er på tilbakegang. Han sier at begrepet mest dreide seg om narsissisme og ikke var så positivt i seg selv.

- Den gjeldende tendensen er at mannen skal se bra ut i utseende og klesvei men at dette ikke skal overspilles. Selv om en del unge menn nå tyr til sminke som et ledd i å forberede seg til en tur på byen, er det ikke på utseendet, men på de andre arenaene man skal vise at man duger. Kvinner er faktisk mer negative til menns sminkebruk og egenpleie enn mennene selv som segment, sier Kjeldsen.

Forsker Orme legger likevel vekt på at selv om mannen i dag gjerne skal bruke mer penger på klær og seg selv, er det samtidig stort rom for myke, feminine verdier;

- Menn skal fortsatt være myke og vise følelser. Det er mandig å være hjemmekjær og lenge hjemme med barnet sitt, sier hun.

Det er mange aspekter som er med på å bestemme hvilke trender som gjelder til enhver tid;

- På et overordnet plan har verdier rundt likestilling over flere år og en dreining mot idealisme de siste årene, hatt noe å si. Det kommer an på hvilken trend man ser på, sier Kjeldsen. mann320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning