Slik velger du riktig sports-BH

Hvis du hopper og spretter under trening, bør du velge en sports-BH fremfor sportstopp.

Publisert Oppdatert
Om du er glad i aerobic eller løping, bør du bruke en sports-BH som sitter stramt og godt rundt brystene. Ellers kan du få varige strekkmerker på puppene!

Stram sports - BH


Det er stor forskjell på en sports-BH og en sportstopp. Sports-BHen finnes både med og uten spiler, den uten spiler er for større bryster, men begge variantene støtter godt rundt og under puppene når du hopper og spretter. En sportstopp er en hel topp som skal sitte stramt og klemme brystene flate.

- En god sports-BH gnager ikke på skuldrene og sitter godt på, særlig dersom det er kryss i ryggen, da glir den ikke ned over armene. Sports-BH passer når du løper eller trener aerobic, forteller butikksjef ved Løplabbet Kristiansand, Ragnhild Auestad, til Kvinneguiden.

Når du skal kjøpe deg en sports-BH er det flere punkter du skal legge vekt på, først og fremst størrelsen;

- Mange velger for store BHer som sitter løst rundt og gjerne med for liten cup. Det er viktig å måle deg i butikken, en god tommelfingerregel er å gå ned en størrelse rundt og opp en størrelse på cupen enn det du er vant med på en vanlig BH. Den skal sitte stramt og godt, forklarer Auestad.

En sportstopp er helst for deg med små bryster og passer best til aktiviteter hvor du ikke hopper, spretter og løper - eksempelvis ski, sykling, styrketrening.

- Også her er størrelsen viktig, den sitter riktig dersom den trykker brystene flate og føles stram rundt ryggen. Men ikke bruk den på trening med løp og sprett, råder Auestad.

Anbefalte sports - BHer og topper her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning