Slik unngår du skadet sommerhår

Sol og sommer er ikke bare tøft for huden, håret kan bli matt, tørt og livløst. Frisør Sølvi Bjørnevoll gir deg råd.

Publisert Oppdatert
 • Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen!
 • I Norge lever vi med fire ganske markante værsesonger, det positive er at vi kan glede oss over både sol og snø - det negative er at både hud og hår trenger hjelp, pleie og beskyttelse for å tilpasse seg omskiftningene.

  Pleie på stranden!

  Vi er ofte flinke til å rense huden og bruke fuktighetskrem, men håret glemmes oftere. Dette kan føre til at håret blir flokete, tørt, sprøtt, porøst, matt og livløst.

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (26) som er daglig leder ved Think Hairwear i Bergen og frisørlærer ved Norsk Frisørskole. Hun er Kvinneguidens hårekspert.Hos oss får du mange gode hårtips fra den glade frisøren.

Det er vanskelig å reversere skader på håret, men det er faktisk veldig enkelt å forebygge mot mer skade på håret som vokser ut igjen. Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll forteller stadig vekk om viktigheten av forebyggende pleie, denne gangen fokuserer hun på solslitasje og hvordan du kan være med på å redde håret ditt i sommer.

- Det viktigste du skal tenke på, er å beskytte håret mot sol, sjø og slitasje. Har du nyfarget hår bør du investere i solprodukter til håret ditt, mener Sølvi.

Hun forteller til Kvinneguiden at de fleste pleiemerkene har egne solserier.

- Jeg har brukt flere av leverandørers produkter som for eksempel fører sjampo, balsam, hårmaske, leave-in-kur og serum til hårlengdene. Slike serier beskytter håret mot solen og kan virke vannavstøtende som er bra når du bader i uttørrende saltvann. Jeg bruker for eksempel alltid solserum i lengdene mine før jeg skal bade, slik unngår jeg at håret blir flokete når det tørker, forteller Sølvi.

Ta vare på fargen

Frisøren mener også at du skal ta vare på hårfargen din i solen, det er veldig kjedelig dersom du har fiffet deg opp med en ny, blank og lekker farge hvis et par dager i solen gjør håret matt og fargeløst. Og farger du ikke håret ditt, skal du vite at også din naturlige hårfarge blir slitt i solen;
 • Hårfargen blekner og mattes i solen
 • Naturlig hår vil bli lysere
 • Lyst stripet/farget hår blir gyldnere og lysere
 • Sol, vann og strand sliter på både hud og hår
 • - Tilfør fuktighet og næring med å bruke riktige produkter, det beste er å gå innom en frisørsalong og høre hva som er best til ditt hår. Er du lys i håret og har bleket/stripet det, trenger håret enda mer omsorg og pleie. Bruk en kur en-to ganger i uken. Noen kurer kan du la være i selv om du er i solen, mens andre må skylles ut før du skal i solen, forklarer håreksperten.

  Men den aller beste beskyttelsen får du likevel med enkleste løsning;

  - Beskytt hår og ansikt med en flott stråhatt eller caps, det er mitt beste tips, sier frisøren.
 • Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning