Slik sminker du solkysset hud

Vår sminkeekspert gir deg tipsene til den beste sommersminken!

Publisert Oppdatert

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår nye faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

Har du fått en fin og frisk brunfarge i ansiktet i sommer? Da kreves det andre sminketriks enn når du skal sminke vinterblek og gusten hud. Det første man tenker på er kanskje solpudder og skimmer.


- Mange bruker bronsepudder og skimmer jevnt over i hele ansiktet. Dette kan fort se oversminket ut og man kan ser sminken på mange meters avstand. Om man vil bruke solpudder i hele ansiktet, vil jeg anbefale å ha mest på i kinnene, der man som regel bruker rouge, så kan man heller ha litt ellers i ansiktet. Bruk solpudder som du ville brukt en rouge, ikke som pudder. Skimmer burde man bruke der hvor man vil fremheve ansiktet, for eksempel øverst på kinnbenene, i øyekroken og på øyenbrynsbenet. Men husk å ikke overdrive, det er ikke mye som skal til før man får effekt, sier Kvinneguidens ekspert Mette Langseth.

Du bør også være nøye på hva slags sminke du bruker. Solkrem og saltvann kan gjøre sitt for at huden ikke oppfører seg helt som normalt:

 

- Man skal alltid la huden få puste, men på sommeren er det ekstra viktig å velge produkter som lar huden hvile litt. Mineralsminke er ypperlig å bruke om sommeren, såvel som resten av året. Forsøk også å begrense sminkemengden. Om sommeren kan man heller fokusere på øyne eller lepper, dekke over ujevnheter med en lett concealer og ikke ha på for mye pudder og rouge.Langseths 5 tips til sommersminken:


 • Bruk mineralsminke
  Disse inneholder som regel solfaktor og lar huden puste
 • Gjør det enkelt
  Frisk opp huden ved å lett pudre huden med solpudder (ikke for mye), bruk en lipgloss med et hint av farge og litt maskara. Du får frisket opp ansiktet uten å ha på for mye.
 • Kutt ut rougen
  Det kan lett bli for mye om man allerede har blitt solbrent i ansiktet. Demp da heller rødheten med litt mineralpudder eller bruk en primer med grønt i da denne demper rødhet.
 • Kutt ut øyenskygge
  Bruk heller flytende linere i friske farger! Husk å avslutt lineren i en vinge (lett sving oppover) på avslutningen av streken, da får du automatisk løft av øyet.
 • Fokuser på munnen!
  Hva er vel lekrere enn en fargerike lepper i sommerens farger? Rosa, røde og korallfarger er noen av fargene som kler solbrun hud, eller du kan gå for en helt nøytral farge dersom du vil ha fokus på øynene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning