Slik skal huden være nå

Makeuptrenden tar helomvending – dette gjør deg hot!

Publisert Oppdatert
Topptrenden for perfekt hud har i mange år vært matt hud og blanke lepper. Det er alltid en trend med ren og pen hud, men akkurat nå og gjennom hele høsten skal huden være blank og leppene matte!

Krembasert sminke

Nærmere bestemt skal huden denne sommeren og høsten stråle og skinne. Når huden får mindre sollys og blir blekere mot høsten, kan du fortsette å legge shiny highlights på ansiktet, men la bronsepudderet ligge i skuffen.

Berømte makeupartister og stylister råder deg til å først og fremst pleie huden din slik at den er ren og jevn før du styler den opp med sminke. Du kan for eksempel bruke en intensiv ansiktsmaske i ti minutter to-tre ganger i uken i tillegg til å rense huden morgen og kveld sammen med en god fuktighetskrem.

NYC makeupartist Dara Klein sier til Elle.com at hun anbefaler deg å bruke en fuktighetskrem med ekstra skimmer i. Denne vil gi deg glans og glød. I tillegg bør du satse på en foundation som ikke matter ned ansiktet. Gå heller for den naturlige, litt blanke looken!

- Bruk concealer kun når det er ytterst nødvendig og bruk så lite foundation som mulig. Hold deg til kremrouge og legg mattende pudder kun i t-sonen, sier Klein til Elle.com.

Hun mener også at det er smart å avslutte en slik look med en lett ansiktsspray for å feste sminken og samtidig gi fuktighet til huden.

- Gå for væskebaserte eller kremede highlightere med en lysreflekterende kvalitet, ikke glitter. Jo varmere hudtone du har, jo varmere bør skyggene være, sier Klein.

Hun fremhever kinnben med en c-formet bevegelse på kinnene og passer på at skimmeret ikke legger seg i fine linjer i ansiktet - man skal fremheve gløden, ikke rynker.

Tips

  • La deg inspirere av safari-looken, en frisk og varm hud som ser litt blank ut.
  • Den blanke looken får du ved å bruke fuktighetskrem tilsatt litt farge og en lett kremrouge.
  • Utover høsten skal leppene mattes helt ned og lipgloss er ikke lenger det viktigste. Ansikt og lepper "bytter stil" med hverandre.
  • Øyenbrynene kan du la vokse ut litt mer, la de være fyldige, og bruk heller en skygge på kost for påføring fremfor penn.
  • Også neglene skal mattes ned. Matte neglelakker kommer for fullt utover høsten, men det finnes også mattelakker som kan legges oppå dine blanke favorittlakker.
  • For en naturlig look, bruk en krembasert øyenskygge med litt varm honningfarge på lokket, lysere skygge i innerhjørnet og en lysere kajal på våtlinjen for å åpne opp øyet.
Dior

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning