Slik holder du deg rynkefri

Unngå å få rynkene tidligere enn nødvendig.

Publisert Oppdatert
Hvis du er redd for å se gammel ut, skal du vite at det handler om én ting; forebygging. Hudlege Sian Morris ved Olay tipser deg om forebyggende pleie.

Unngå uttørking av huden

- Om sommeren drar vi på ferie og tilbringer mer tid utendørs. Dette kan føre til at vi mister mye av fuktigheten i huden. Fuktigheten blir sugd ut av huden og etterlater den skadet og dehydrert, sier Morris.

Vi dusjer mer og svømmer i bassenger som tørker ut huden. Når vi væter ansiktet vårt er det mer fuktighet på huden enn i luften.

Les også: Hudspørsmålene dere lurer på

Les også: Dette kan ødelegge for huden

Les også: Skjønn sommer


- Dette kaller vi på fagspråket en diffusjonsherding. Det som ofte skjer er at fuktigheten fordamper og etterlater huden enda tørrere. En intensiv 24-timers fuktighetskrem er derfor ideell hele året, sier hudlegen.
  • Under flyreiser og opphold i rom med aircondition der luften tørker ut huden, er det nyttig å ta med seg en liten dose fuktighetskrem i håndvesken. Ved å påføre kremen regelmessig under flyturen kan man unngå at rynker oppstår som et resultat av tørr hud.
  • Når man drar på ferie og lar den vanlige fuktighetskremen være igjen hjemme, mister vi fordelene huden har av regelmessig tilførsel av vitaminer og peptider. Det er derfor anbefalt å opprettholde bruken av favorittkremen også under ferieperioder.
  • Selv om sommerferien skal være en tid for avslapping, kan nok de fleste av oss være enig i at selve reisen til feriedestinasjonen kan være stressende. Under stress blir fuktighetsbarrieren svekket og huden mister fuktighet. Fuktighetskremer kan bidra til å forsterke fuktighetsbarrieren slik at den opprettholder fuktighetsnivået og kjemper imot stresseffekten.
  • En ansiktsmassasje er også bra for stresset hud. Er man varm og klam kan man sette kremen inn i en mini-bar eller et kjøleskap for en periode. Ved påføring av den avkjølte kremen vil man få en svalende effekt som roer ned huden.
Solbeskyttelse220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning