Slik glitrer du i solen

Smykkene er halve antrekket. Bildespesial!

Publisert Oppdatert
Smykker kan gjerne brukes til å komplettere noen av sommerens viktigste trendretninger, enten du går for en lett pudderlook eller heller mer mot en tøffere trend.

Fra gammelt til nytt og tidløst

Hos gullsmeden og accessoriesbutikker finner du smykker som kombinerer dagsaktuelle trender med varig verdi. Klær går ofte ut av motebildet, mens smykker kan alltid hentes frem igjen.

Les også: Trendy tilbehør

Les også: Lakken som tilbehør

Les også: Vårens viktigste tilbehør

Den sarte nude- og rosatrenden understreker du fint med feminine smykker med perlemor og diamanter. Edle metaller og ekte perler varer lengre enn juks, men det er ingeting i veien for å bruke juggel, spesielt om du er glad i store stener. Smykkene gir festantrekket det lille ekstra, men kan like gjerne brukes for å skape kontrast til hverdagsjeans og hvit skjorte.

Lær i kombinasjon med metall gir en fin balanse mellom det maskuline og feminine, et uttrykk som passer ypperlig for mange kvinner.

Mens brune og mørke armebånd har dominert over lengre tid, velger flere nå lyse lærvarianter. Delikat og lekkert mot solbrun hud!

- Lærarmbånd kommer i mange varianter med og uten charms. Her kan man selv sette sammen smykker for å få et helt personlig uttrykk. Og vi ser at mange supplerer med nye charms og remmer etter hvert, sier gullsmed og adm. direktør Greger Hansen hos Mestergull i en pressemelding.

Statementsmykker for hals og hender

Smykker som bærer antrekket snarere enn smykker som understreker stilen kommer man ikke utenom. Under vårens motevisninger bar modellene ofte ett eller to statementsmykker i kombinasjon med enkle antrekk. Mange vil ha det noe mer dempet enn det man ser på catwalken, men halskjeder med flere anheng og fargede steiner gir definitiv særpreg til et lett sommerantrekk.

Smykkene kan man variere ytterligere ved å skifte mellom kjeder i metall og lær. Men som alltid: ikke følg trendene slavisk. "It-girls", som for eksempel britiske Alexa Chung, inspirerer stadig flere til å finne sin personlige stil. Bruk flere smykker og miks dem til å understreke akkurat din personlighet.

- Vær uredd og bruk flere smykker sammen om antrekket er enkelt, råder Hansen.
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning